αρχική σελίδα παιδεία Στηρίξτε και προωθήστε, με κάθε δυνατή παρέμβαση, το αίτημα των εκπαιδευτικών της Σκιάθου για έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων!

Δημοφιλή

Στηρίξτε και προωθήστε, με κάθε δυνατή παρέμβαση, το αίτημα των εκπαιδευτικών της Σκιάθου για έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Σκιάθου   
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 15:01
 
Να δοθεί έκπτωση
  Αποτέλεσμα εικόνας για να γίνει έκπτωση στα πλοία για εκπαιδευτικούς
στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών!


   Αυτονόητη και αδήριτη αναγκαιότητα καθίσταται πλέον το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία της Σκιάθου, για μειωμενο εισιτήριο στα πλοία!
    Το αίτημα κατατέθηκε και θα συζητηθεί απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας (ώρα 19.30μ.μ.).
   Δημοσιεύουμε το κείμενο της σχετικής παρέμβασης των εκπαιδευτικών. και πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να γίνει αίτημα κοινής πάλης όλων των φορέων της εργαζόμενης Σκιάθου.


Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου

   Κύριε Δήμαρχε

   Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

   Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

   Απευθυνόμαστε και σε σας, προκειμένου να σας κάνουμε γνωστό το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονα οι εκπαιδευτικοί του νησιού (καθηγητές και δάσκαλοι), οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι απο την υπηρεσία τους να αφήνουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους σε άλλα μέρη της χώρας, επωμιζόμενοι οι ίδιοι το βαρύ οικονομικό κόστος των μετακινήσεων από τον τόπο δουλειάς στον τόπο κατοικίας τους και αντίστροφα.

   Οι απανωτές μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων, οι αυξήσεις των κρατήσεων, η άνοδος του κόστους ζωής (Φ.Π.Α., άνοδος τιμών προϊόντων και καυσίμων), η νέα  αύξηση της φορολογίας(με τη μείωση του αφορολογήτου), τα ενοίκια και οι μεγάλες τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, κάνουν τη διαβίωση μας -και κατά συνέπεια την παραμονή μας στο νησί- από πολύ δύσκολη έως και αδύνατη.

   Λάβετε υπόψη σας ότι μόνιμοι διορισμοί έχουν να γίνουν στην Εκπαίδευση πάνω από οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα τα νησιά και οι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να καλύπτονται  από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δηλαδή μη μόνιμους-συμβασιούχους με πολύ χαμηλές αμοιβές, πολλοί από τους οποίους έχουν αφήσει πίσω τις οικογένειές τους και παιδιά σε μικρή ηλικία.

   Το υψηλό κόστος ζωής λειτουργεί ως ανασχετικός παράγοντας σε πολλούς από αυτούς στο να επιλέξουν τέτοιες περιοχές, όπως είναι το νησί μας, για να υπηρετήτουν. Το πρόβλημα αυτό το ζήσαμε ιδιαίτερα έντονο φέτος στο Γυμνάσιο, όπου υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού μέχρι και το μήνα Νοέμβριο. Μόνο το κόστος που επωμίζεται για τα μεταφορικά του έξοδα κάποιος ή κάποια εκπαιδευτικός που υποχρεούται να ταξιδεύει κάθε Σαββατοκύριακο ξεπερνάει το ποσό των 200 ευρώ το μήνα.

   Αν το πρόβλημα ενταθεί περαιτέρω στο επόμενο διάστημα (με αυξήσεις φορολογίας επί των γλίσχρων μισθών μας, όπως και με νέες αυξήσεις των  κρατήσεων για τον ασφαλιστικό φορέα) οι εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας. Το πρόβλημα αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει ακόμη πιο έντονο την ερχόμενη σχολική χρονιά όπως και τα επόμενα χρόνια, αν τα πράγματα παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση, που ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή οικονομική ενίσχυση, ούτε το μικρότερο οικονομικό κίνητρο στους εκπαιδευτικούς ώστε να δηλώσουν  προτίμηση στα σχολεία του νησιού μας.

   Ο Δήμος Σκιάθου, επομένως, μαζί με όλους τους φορείς του τόπου πρέπει να είναι ο φυσικός σύμμαχος των εκπαιδευτικών λειτουργών στον αγώνα τους όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά για μια αξιοπρεπή ζωή στο νησί, δηλαδή στον τόπο της δουλειάς τους, που πρέπει να τον νιώθουν ως αληθινή δεύτερη πατρίδα τους.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους, απευθυνόμαστε και σε σας και σας ζητούμε  να στηρίξετε και να προωθήσετε με κάθε δυνατή παρέμβασή σας το αίτημά μας για άμεση μείωση των τιμών των εισιτηρίων  στα πλοία της γραμμής  κατά 50% για το εκπαιδευτικό προσωπικό του νησιού μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του κόστους ζωής για τους ανθρώπους που φιλότιμα πασχίζουν για τη μόρφωση και την κοινωνική πρόοδο των παιδιών αυτού του νησιού. Θα είναι μια ουσιαστική επένδυση και παρακαταθήκη του Δήμου μας στο ίδιο το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της ΣκιάθουΑποτέλεσμα εικόνας για δρομολόγιο πλοιου βολος -σκιάθος

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση