αρχική σελίδα πολιτική ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μάαστριχτ: 25 χρόνια μετά…

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μάαστριχτ: 25 χρόνια μετά… PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Νίκο Μπογιόπουλο   
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 11:56
     Αποτέλεσμα εικόνας για κατω η συνθηκη μααστριχτΑποτέλεσμα εικόνας για κατω η συνθηκη μααστριχτ
(O Nίκος Μπογιόπουλος θυμάται ένα κορυφαίο αντιλαϊκό έγκλημα της ελληνικής αστικής τάξης, ένα έγκλημα που οι αστοί πολιτικάντηδες κάθε μάρκας θα'θελαν να μην το θυμάται ο ελληνικός λαός...)

25 χρόνια "Μάαστριχτ": Ατέλειωτη νύχτα αντιλαϊκής συμφοράς...
    Αναδημοσιεύουμε στη sispirosi.gr το χτεσινό άρθρο του αγωνιστή δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ από την ιστοσελίδα του ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ, με την επισήμανση ότι η ιστορία αυτή που άνοιξε το πολιτικό κηφηναριό της μπουρζουαζίας το 1980 και που τη  συνέχισε με την εγκληματική συμφωνία του Μάαστριχτ το 1992 και με την ΟΝΕ του 2001, σήμερα αποκαλύπτει σε όλο τους το μεγεθος τις τερατώδεις συνέπειές της για τον εργαζόμενο ελληνικό λαό. Τα σημερινά  ανθρωποφάγα μνημόνια είναι η φυσική συνέπεια της πολιτικής του Μάαστριχτ, που βάθυνε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και επικυριαρχία στην Ελλάδα, ενώ μετέτρεψε σε ασύδοτη και τη ντόπια κεφαλαιοκρατία.
   Γιατί τη συνθήκη του Μάαστριχτ που την ψήφισαν με χέρια και ποδάρια όλοι ανεξαίρετα οι τότε κοινοβουλευτικοί λακέδες της αστικής τάξης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-"ΣΥΝασπισμός" της ψευτοαριστεράς και της σοσιαλπροδοσίας... ), την έχουν μέχρι σήμερα οι εκμεταλλευτές-λαογδάρτες "ιερό ταμπού", αδιαμφισβήτητη παντιέρα των άθλιων συμφερόντων τους, εγγύηση της δικής μας διαχρονικής συμφοράς...
   Ώρα λοιπόν να παρθούν από την εργατική τάξη, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρέμπορους-μικροβιοτέχνες, κι από την αδούλωτη νέα γενιά της πατρίδας μας οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις για να δρομολογηθεί στην πράξη (μέσα από ανειρήνευτη σκληρή ταξική πάλη) η εξάλειψη αυτού του εγκλήματος, μια για πάντα..
   Κάτω το Μάαστριχτ και η ΕΕ, γκρεμίστε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, κάντε σκόνη και τη ντόπια μεγαλοαστική ταξική δικτατορία!
  Στην Επανάσταση βρίσκεται  η διέξοδος, στο Σοσιαλισμό το μέλλον μας.
 Ολόκληρο το άρθρο του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ έχει ως εξής:

Μάαστριχτ: 25 χρόνια μετά…

  Στις 7 Φλεβάρη 1992, πριν ακριβώς από 25 χρόνια, ένας υπουργός Εξωτερικών που λεγόταν Σαμαράς υπέγραψε μια συνθήκη. Ήταν η συνθήκη του Μάαστριχτ, που μιλούσε για «4 ελευθερίες», την εξής μία: Την ελευθερία (βλέπε: ασυδοσία) κίνησης του κεφαλαίου.

  Μετά, λίγους μήνες αργότερα, η συνθήκη αυτή επικυρώθηκε από την ελληνική Βουλή. Την ψήφισαν άπαντες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός) πλην «Λακεδαιμονίων» (ΚΚΕ).

  Μετά ακολούθησαν το «σύμφωνο σταθερότητας» και η ΟΝΕ ή άλλως πως σήμερα αποκαλούμενα έτσι: «Σύμφωνο για το ευρώ».

    Και μετά ήρθαν αυτά που περιγράφονται στους πίνακες του JoDi.:


 

 

     Αναγκαία επισήμανση:

  Όπως αποδεικνύει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως επιβεβαιώνουν οι επικλήσεις στο εθνικό νόμισμα από ναζί (τύπου Χρυσής Αυγής) και φασίστες (τύπου Λεπέν), τίποτα απ’ όσα ακολούθησαν την συνθήκη του Μάαστριχτ δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει απλώς το νόμισμα.

  Το θέμα δεν είναι αν η φτώχεια θα μετριέται σε ευρώ ή σε δραχμές. Το θέμα δεν είναι οι ταχύτητες με τις οποίες οι κερδοσκόποι θα κερδοσκοπούν με το πέρασμα από το ένα νόμισμα στο άλλο.

  Το θέμα είναι να εκμηδενιστούν τα αίτια που προκαλούν φτώχεια και δυστυχία, σε όποιο νόμισμα κι αν μετριούνται. Το θέμα είναι να τσακιστούν οι δυνάμεις και οι μηχανισμοί της κερδοσκοπίας σε όποιο νόμισμα κι αν κερδοσκοπούν.

  Κι ο μόνος τρόπος για να μην μετρούν τα ευρώ ή οι δραχμές την φτώχεια και τη δυστυχία των πολλών, είναι να αλλάξουν οι κάτοχοι του παραγόμενου πλούτου.

  Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, στην Ελλάδα των 570 υπερδισεκατομμυριούχων που ελέγχουν το 50% σχεδόν του ΑΕΠ της χώρας, ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό σε ένα πλανήτη που 8 «Κροίσοι» κατέχουν τόσο πλούτο όσα τα υπάρχοντα του 50% του πληθυσμού της Γης, είναι ο παραγόμενος πλούτος να περάσει από τα χέρια αυτών που τον σφετερίζονται στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

  Αυτή είναι η ΙΚΑΝΗ συνθήκη για να ανατραπεί η μαυρίλα που έφεραν στην πατρίδα μας όσοι με την ΕΟΚ, με το Μάαστριχτ, με την ΟΝΕ, με το ευρώ, έταζαν «απάνεμα λιμάνια» και «χρυσά κουτάλια».

  Η εμπειρία των 25 χρόνων από τη συνθήκη του Μάαστριχτ επιβεβαιώνει περίτρανα τη θέση των κομμουνιστών:

  Η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ – όχι με όρους αστικού «ευρωσκεπτικισμού» και αστικού εθνικισμού, αλλά με όρους λαϊκής αφύπνισης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, με σχέδιο και πρόγραμμα ανατροπής όλης της εξουσίας όλων των μονοπωλίων – καθίσταται ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για την επιβίωση του λαού και την αναδημιουργία του τόπου.

   Η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ (και όχι μόνο από το νόμισμά της), η έξοδος της χώρας από τον λάκκο των ευρωμνημονίων ή των δραχμομνημονίων, η απεμπλοκή της Ελλάδας από την ΕΕ της «λιτότητας» (χτες), των μνημονίων (σήμερα), των «προγραμμάτων» (αύριο) καθίσταται αγώνας ΑΜΕΣΟΣ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΣ.

   Η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ είναι η ΑΝΑΓΚΑΙΑ παράμετρος για την υλοποίηση της ΙΚΑΝΗΣ συνθήκης, για το πέρασμα δηλαδή της εξουσίας από τους κηφήνες στον εργαζόμενο λαό.

Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
facebook.com/mpogiopoulos
Αποτέλεσμα εικόνας για κατω η συνθηκη μααστριχτ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση