αρχική σελίδα πολιτική Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς μας είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου Λαού!

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς μας είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου Λαού! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ.   
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 21:09

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλοκο αγροτων νικαιας

      Ενώ καθημερινά φουντώνει ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς της πατρίδας μας για την επιβίωσή της, ενώ η ψευτοαριστερή κυβέρνηση των υπηρετών της αστικής τάξης και του ευρωιμπεριαλισμού έχει βάλει μπροστά την πασίγνωστη μηχανή συκοφάντησης των αγωνιζομένων αγροτών μας, η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ, η φωνή του συνεπούς αγροτικού κινήματος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-έκκληση για το δυνάμωμα των κινητοποιήσεων και την κοινή πάλη όλων των λαϊκών μας δυνάμεων. Τη δημοσιεύουμε ολόκληρη στη sispirosi.gr και στεκόμαστε, όπως πάντα, αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναγωνιστών μας αγροτών, των ανθρώπων του μόχθου και του δίκιου, που πρέπει να μπορούν να καλλιεργούν και στο μέλλον τη γη της χώρας μας, για το ψωμί των ανθρώπων αυτού του τόπου.


    Γιατί η γη, το ψωμί, η ντόπια παραγωγική βάση θα σταθεί η σίγουρη βάση της εθνικής ανεξαρτησίας και της σοσιαλιστικής αναγέννησης του τόπου μας, "και άνευ τούτων ουδέν δύναται γενέσθαι των αναγκαίων!"  

     ΝΙΚΗ υης αγροτιάς θα σημάνει νίκη και ανάσα όλου του λαού μας ενάντια στε όλα τα πλιτικά "ξεσκονόπανα" της αντίδρασης, θα σημάνει ταξική νίκη του Λαού ενάντια στα ντόπια και ξένα αφεντικά αυτής της χώρας. Θά'ναι  σίγουρο βήμα λευτεριάς και κοινωνικής προόδου.

     Εμπρός, να δυναμώσουμε τα μπλόκα που έχουν στηθεί εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής! Εμπρός να στήσουμε και νέα μπλόκα στους γδάρτες της ζωής και των ονείρων μας.

       Η ανακοίνωση των αγωνιζόμενων αγροτών μας έχει ως εξής:

    Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που μας εξοντώνει.

    Καλούμε τους συναδέλφους που δεν βγήκαν ακόμα στα μπλόκα, να συμμετάσχουν μαζικά. Να αφήσουν πίσω τους κάθε τι που δεν τους αφήνει. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μαζευτούμε όλοι στο χωριό για να πάμε μαζί στο μπλόκο. Οσοι είναι έτοιμοι ξεκινούν κι οι άλλοι ακολουθούν μετά. Κι όσοι δεν έχουν τρακτέρ, να πάνε κι αυτοί.  Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία.

    Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή στον αγώνα θ' απαντήσουμε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, στέλνοντας τα ΜΑΤ, να σταματήσει το στήσιμο νέων μπλόκων.  Καταδικάζουμε την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

    Εμπρός, να δυναμώσουμε τα μπλόκα που έχουν στηθεί, να στήσουμε και νέα.

    Κλείνουμε τ' αυτιά μας σε όσους μας λένε "περιμένετε την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» με τους «θεσμούς» και τότε κάτι θα πάρετε". Λένε ψέματα. Τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει κι αυτή η "αξιολόγηση", όπως οι προηγούμενες. Αντίθετα, θα φέρει κι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού και σε βάρος μας, όπως δείχνουν τα "χαμπέρια" που φτάνουν για "τσεκούρι" στο κουτσουρεμένο αφορολόγητο, που κατακτήσαμε πέρσι, παραμένοντας για 40 μερόνυχτα στα μπλόκα, για νέες περικοπές στις συντάξεις κι άλλα πολλά.

    Κλείνουμε τ' αφτιά μας και σε όσους μας λένε "περιμένετε ν' αλλάξει η κυβέρνηση και τότε θα λυθούν τα προβλήματά σας". Δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις που τις έχουμε ξανακούσει πολλές φορές. Η πείρα μας δείχνει ότι κάθε φορά που αλλάζουν, με τις εκλογές, κυβερνήσεις, αντί να πάμε στο καλύτερο πάμε στο χειρότερο. Οι επόμενοι, αντί ν' αποσύρουν τα μέτρα των προηγούμενων, παίρνουν κι άλλα μέτρα σε βάρος μας. Κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Μαζί ψηφίσαν τα μνημόνια.

        Δύναμή μας ο αγώνας και η συμπαράταξη με τον εργαζόμενο λαό

    Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση "ιδιαίτερη μεταχείριση" σε σχέση με άλλους που "βράζουμε στο ίδιο καζάνι". Να σταματήσει να μας επιβάλλει βαρείς φόρους, ασήκωτες ασφαλιστικές εισφορές κι άλλα πολλά χαράτσια. Απαιτούμε να ζούμε από τον κόπο μας, που είναι και λογικό και δίκαιο.

    Με τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους, τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση υποκινώντας τον "κοινωνικό αυτοματισμό" σε βάρος της αγροτιάς που αγωνίζεται για την επιβίωση.

    Αντίθετα, έχουμε κοινά προβλήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια, σφοδρή, αντιλαϊκή επίθεση και κοινά συμφέροντα. Επομένως, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, τη λαϊκή στήριξη στα μπλόκα του αγώνα.

        Να στήσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική

    Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά, ακόμα κι αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε στα μπλόκα, προχωράει σε νέα μέτρα εναντίον μας, όπως:

    - Η διαβίβαση στο διαβόητο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτής της κυβερνητικής απόφασης, δεν θα δεχτούμε ούτε μια κατάσχεση για χρέη στον ΟΓΑ.

    - Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων που καλούνται να υποβάλουν χιλιάδες αγρότες που τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και οι κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που υλοποιεί η κυβέρνηση. Διεκδικούμε να είναι δωρεάν οι αντιρρήσεις και όλη η διαδικασία να γίνει από το κράτος. Να εξαιρεθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αναδασωτέες, χωρίς, βεβαίως, να ευνοούνται κάποιοι μεγαλοκτήμονες που προχωρούν σε καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες χρήσης γης κ.λπ. Να μην είναι οι δασικοί χάρτες αιτία για παρακράτηση των όποιων ενισχύσεων δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

    - Η πώληση των δύο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα "φιλέτων" από την περιουσία της.

        Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας

   Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει η ΚΑΠ της ΕΕ και η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Για να μπορέσουμε να πάρουμε "μια ανάσα ζωής", καθώς νιώθουμε ασφυξία από τα απανωτά μέτρα που παίρνονται εναντίον μας και, γενικότερα, του λαού.

    Ταυτόχρονα, όμως, αγωνιζόμαστε και για να έχουμε μέλλον, αφού με την πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει αύριο για τους μικρομεσαίους αγρότες.  Η ΚΑΠ της ΕΕ ως εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μάς οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Η "νέα ανάπτυξη" που οραματίζεται η κυβέρνηση δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών στη χώρα μας που είναι μικρομεσαίοι, αλλά μια χούφτα μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών. Σ' αυτούς πάει το 80% των επιδοτήσεων - ενισχύσεων, αυτούς και μόνο αφορούν τα κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα άλλα πολλά δισ. ευρώ που διαλαλεί η κυβέρνηση.

   Θέλουμε μια άλλη ανάπτυξη που δεν θα στοχεύει στη συνεχή αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού χώρου, των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά στην εξασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, καλύτερης ζωής στο χωριό, επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

    Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο, όχι μόνο εμάς, αλλά και το λαό μας.

    Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!


ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση