αρχική σελίδα πολιτική Αφού το περιεχόμενο των μνημονίων αποτελεί πίστη τους και καμάρι τους...

εγγραφή χρήστη



Αφού το περιεχόμενο των μνημονίων αποτελεί πίστη τους και καμάρι τους... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το φίλο-συναγωνιστή Γ.Κ.   
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 10:46
Αποτέλεσμα εικόνων για  δημόσια δωρεάν υγεία    

      Ένα εύστοχο σχόλιο φίλου-συναγωνιστή για τον  νέο πρωτοχρονιάτικο "καυγά"  του ΣΥΡΙΖέικου Υπουργείου Υγείας με την ΠΟΕΔΗΝ και τη βρετανική εφημερίδα GUARDIAN.


   Αγαπητή sispirosi
  Tη Δευτέρα 2 του Γενάρη 2017 δημοσιεύτηκε στο portal 902gr το παρακάτω ρεπορτάζ:

        
   " ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

    Για κινδυνολογία κατηγορεί τον «Guardian» που γράφει ότι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θνησιμότητας

    Για «ανυπόστατη κινδυνολογία» και προσβλητικό δημοσίευμα κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» που γράφει για χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

   Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και ιατρικού εξοπλισμού και αναφέρει ότι οι νοσοκομειακές μολύνσεις έχουν παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος αναφέρει πως «στο όνομα των σκληρών δημοσιονομικών στόχων, οι άνθρωποι που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να επιβιώσουν, πεθαίνουν».

   Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφέρει ότι «η ανυπόστατη κινδυνολογία, ο χυδαίος λαϊκισμός και η συστηματική προσπάθεια δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην κοινωνία δεν θα περάσουν. Κυρίως επειδή δεν θα το επιτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας που προσβάλλεται από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία απαξιώνουν το έργο του και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς».

   Δηλώνει πως το δημοσίευμα «αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας» και προσθέτει πως «η Ελλάδα είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά, «γιατρεύει τις πληγές» της προηγούμενης 6ετίας». Για τα στοιχεία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως «το δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται σε στοιχεία του 2011 και του 2012 και δεν στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας που παίρνει υπόψη της τα νεότερα δεδομένα και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».

    Είναι το δεύτερο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας που απαντά μέσα σε λίγα 24ωρα η κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα των «Financial Times» και είναι ερωτηματικό οι λόγοι του τόσο πυκνού ενδιαφέροντος των βρετανικών εντύπων. Πάντως σε ότι αφορά την Υγεία μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι το ΕΣΥ αναβαθμίζεται οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμο υλικό παραμένουν και κυρίως διατηρείται η λογική που αντιμετωπίζει την Υγείας ως κόστος."

                                 Αποτέλεσμα εικόνων για αγώνες για δημόσια υγεία
                
   Αυτά γράφει το ρεπορτάζ και αξίζει τον κόπο, νομίζω, ν σχοληθούμε με τη βαθύτερη ουσία αυτής της υπόθεσης, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με τη βαθύτερη ουσία αυτής της υπόθεσης . Τι κρύβεται λοιπόν πίσω απ' όλα αυτά; Τι πρέπει να κρατήσουμε και να αναδείξουμε όλοι εμείς οι συνειδητοί εργαζόμενοι, για να χαράξουμε και τη σωστή γραμμή πλεύσης μας ως οργανωμένο ταξικό εγατικό κίνημα;

     Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές
    Αυτό που λέει ο συνδικαλιστής της ΠΟΕΔΗΝ, ότι δηλαδή στο όνομα δημοσιονομικής πειθαρχίας πεθαίνουν άνθρωποι, και το οποίο δημοσιεύει ο GUARDIAN, δεν αποτελεί το καθ' αυτό πρόβλημα για το οποίο αντιδρά το Υπουργείο -η κεντρική διοίκηση- αλλά το γεγονός ότι γράφεται, δημοσιεύεται, αναδεικνύεται, φαίνεται, ξεσκεπάζεται, αυτό τους πειράζει πιο πολύ.
   
Επίσης υπάρχει και η αντίστροφη πλευρά, ότι και στη (Μεγάλη) Βρετανία, όπως και σ'όλο τον "καθώς πρέπει, πολιτισμένο, ελεύθερο, κόσμο" οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω της πειθαρχίας στους νόμους της αγοράς, τους οποίους και η επίσημη, κυρίαρχη και εκ των μνημονίων υποδεικνυόμενη πολιτική αναλαμβάνει να υπηρετήσει μέσω της λεγόμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας.
    Κάτι που βγάζει το Ελλαδικό πολιτικό προσωπικό από μια πολύ δύσκολη θέση, το ευεργετεί, για να μπορέσει να υπηρετήσει το καθήκον του, την διά του θανάτου των αδυνάτων, ενδυνάμωση των δυνατών. Άλλη μια συνιστώσα πολιτική εκφασισμού της Ελληνικής και όλης της 'πολιτισμένης' κοινωνίας των αγοραίων δημοκρατιών του "Δυτικού κόσμου".
    Το υπουργείο όμως δεν έχει όχι μόνον το σθένος να συμπεριλάβει σε μια απάντησή του κάτι τέτοιο, αλλά ούτε καν μπορεί να περάσει από το νου τους, ότι αυτό για το οποίο εννοείται κατηγορείται το τοπικό κράτος, είναι ο κανόνας χωρίς επιβολή πειθαρχίας από μνημόνια. Αφού το περιεχόμενο των μνημονίων αποτελεί πίστη τους και καμάρι τους
.
     Επομένως, το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει από την υπόθεση -και το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ και το ρόλο των ρεφορμιστικών συνδικαλιστικών ηγεσιών- είναι η οργάνωση του αγώνα της Εργατιάς και του Λαού ενάντια στην ίδια τη ρίζα του κακού: ενάντια στο ίδιο καπιταλιστικό καθεστώς που γεννάει και αναπαράγει καθημερινά με εκατομμύρια τρόπους την ίδια κι απαράλλαχτη βαρβαρότητα, τον ίδιο και χειρότερο κανιβαλισμό ενάντια στον εργαζόμενο άνθρωπο.
    Η επαναστατική συντριβή του καπιταλισμού και η σοσιαλιστική οικοδόμηση είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να θέσει οριστικό τέρμα σε μνημόνια θανάτου, σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που σκορπάνε το θάνατο για να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και το μεγάλο "στοίχημα" των συνειδητών εργαζομένων της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου μπροστά στο 2017.


    Με θερμούς συναγωνιστικούς χαιρετισμούς για τον καινούργιο χρόνο
στη sispirosi.gr και σε όλο το λαϊκό μας κίνημα.

                                                                                    Γ.Κ.
                                                                       Σκιάθος, 2-1-2017

                                                                                        Αποτέλεσμα εικόνων για  ενάντια στον καπιταλισμό                                                                                                        

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση