αρχική σελίδα πολιτική Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας.

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (αναδημοσίευση από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)   
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2017 11:03
Αποτέλεσμα εικόνας για 2017          Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό

     Σήμερα, 100 χρόνια μετά τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917, ο Σοσιαλισμός είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος!

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Λαό, για το 2017

     Το ΚΚΕ εύχεται καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στους πρόσφυγες και μετανάστες, που ζουν ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

    Το 2017, που ξεκινάει με νέα βάρη για το λαό μας, μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα του συστήματος, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες για την κυβερνητική καρέκλα, καλλιεργούν στο λαό την ψεύτικη προσδοκία ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα βάλει δήθεν τέλος στις θυσίες του λαού, θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του.

    Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ακόμη κι αν υπάρξει κάποια ανάκαμψη, θα είναι για τα κέρδη των λίγων, θα είναι αβέβαιη, γιατί οι ίδιες οι εξελίξεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία είναι δυσοίωνες. Πάνω απ' όλα θα είναι μια ανάκαμψη που όχι μόνο δεν θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες για το λαό, αλλά και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, «ματωμένα» πλεονάσματα, διαρκείς «κόφτες» εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

    Ο καπιταλισμός δεν γεννά μόνο κρίσεις, φτώχεια και ανεργία, αλλά και πολέμους. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις για τις πρώτες ύλες και τους δρόμους μεταφοράς, φέρνουν πιο κοντά την απειλή ενός πιο γενικευμένου πολέμου.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Μαζί με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, καθησυχάζει τον ελληνικό λαό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή». Εχει νομιμοποιήσει στο Αιγαίο την παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα και ενθαρρύνει την επιθετική στρατηγική της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, στο άλυτο, για 42 χρόνια, πρόβλημα εισβολής - κατοχής στην Κύπρο, προτείνουν ως λύση την ντε φάκτο διχοτόμηση, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου «Ανάν».

    Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη κι αλληλεγγύη, για να υπάρχει πραγματική ανακούφιση του λαού, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

    Προετοιμάζει το 20ό Συνέδριό του, που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2017, με τη φιλοδοξία να γίνει πιο ισχυρό, πιο ικανό στην ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και την προώθηση της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτικό στις σημερινές συνθήκες, που όλα είτε μοιάζουν ακίνητα είτε κινούνται με αργούς ρυθμούς.

    Σήμερα υπάρχουν πλούσια πείρα στο λαό και περισσότερες αποδείξεις για να δει ότι καμία κυβέρνηση που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν μπορεί να βάλει τέλος στα μεγάλα αδιέξοδα.

    Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαϊκός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα να βλέπει μπροστά, να μην εγκλωβίζεται στις συμπληγάδες της κυβερνητικής εναλλαγής αντιλαϊκών κυβερνήσεων και μιας ουτοπικής δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος. Να ωριμάζει η σκέψη, η συζήτηση, ο προβληματισμός για το ότι το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα που, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αναγκάζει τους λαούς να ζουν στη βαρβαρότητα, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

    Στη θέση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας κι εξουσίας, της οικονομίας της αναρχίας και του κέρδους για τους λίγους, πρέπει να μπει η κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η παραγωγή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

    Με το βάρος αυτής της ευθύνης, το ΚΚΕ συνεχίζει ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα της εποχής, για την υπόθεση του σοσιαλισμού, που σήμερα, 100 χρόνια μετά την «πρώτη έφοδο στον ουρανό» - τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917 - είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ.


Αποτέλεσμα εικόνας για λαίκοί αγώνες ΚΚΕΑποτέλεσμα εικόνας για 2017


Σχετική εικόνα    Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό

H ιστοσελίδα μας αναδημοσιεύει επίσης από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της Παρασκευής, 30-12-2016,
τα ευρηματικά  και γεμάτα νόημα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ της ΚΝΕ για το 2017:


Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρόνια πολλά αγωνιστικά

Τα κα- τα κάλαντα να πούμε

και του χρό- και του χρόνου να σας δούμε

***

Νέο μνημόνιο έρχεται,

Το τρίτο διαδέχεται

Απά- απάντηση μ' αγώνα

Κόντρα πά- κόντρα πάμε στο Χειμώνα

***

Τους έχεις μάθει πια καλά

Είναι με τα αφεντικά

Ο Τσί- ο Τσίπρας με τον Μπούλη

Δίπλα η Φώ- δίπλα η Φώφη με τον Κούλη

***

Βαστά του ΕΝΦΙΑ το χαρτί

δε σταματά η λυπητερή

φόοοορους συνέχεια στο λαό

Δε μας με- δε μας μένει ούτε ευρώ

***

Είναι και η Χρυσή Αυγή

Με σήμα κότα τρίλειρη

Οσο- όσο κι αν την ξεπλύνουν,

τα εγκλή- τα εγκλήματα δε σβήνουν

***

Το ΝΑΤΟ είναι στην πόρτα μας

Δήθεν φυλάει τα νώτα μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτάει

στον αγύ- στον αγύριστο να πάει

***

Με συμμαχία λαϊκή

Με στόχο την ανατροπή

στην α- ντεπίθεση να βγούμε

με το Κου, με το ΚουΚουΕ μπορούμε

***

Ένας αιώνας ΚουΚουΕ

Η δύναμή σου είναι λαέ

Στους ίδιους δρόμους προχωράμε

Κόντρα στον, κόντρα στον καιρό νικάμε!


Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση

 

Σχόλια  

 
+8 #1 To 2017 να γίνει χρονιά μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης!Νίκος από το Βόλο 02-01-2017 20:05
2017! 100 χρόνια μετά το Μεγάλο Οχτώβρη του 1917 και η ζωή της εργατικής τάξης και των λαών είναι ξανά σφιγμένη στην πιο άγρια μέγγενη της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μοναδική ελπίδα μας, η μοναδική οργανωμένη πρωτοπόρα δύναμή μας, που μπορεί να ηγηθεί μιας αντεπίθεσης ενάντια στους δυνάστες-εκμεταλλευτές μας. Πρωταρχικό βήμα για τη μεγάλη αυτή αντεπίθεση πρέπει να είναι η απελευθέρωση της συνείδησης των μαζών από το δηλητήριο της αστικής ιδεολογίας, που οδηγεί στην αποχαύνωση, στην απελπισία και στην αποστράτευση. Να σπάσουμε λοιπόν το φόβο, την απογοήτευση και την προκατάληψη για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τον επαναστατικό "στρατό" της λευτεριάς μας. Να τσακίσουμε την ψευτιά και την απάτη τώρα, για να μπορέσουμε αύριο να γκρεμίσουμε το εκμεταλλευτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον όλων των Κομμουνιστών μπροστά στο ζόρικο 2017.
Για να είναι πραγματικά ελπιδοφόρος και αποδοτικός ο νέος χρόνος.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση