αρχική σελίδα πολιτική Όταν η αστική "δικαιοσύνη" αποβάλλει κάθε μάσκα, κάθε καμουφλάζ, τότε η εργατική τάξη ας βγάλει τα οριστικά συμπεράσματά της.

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Όταν η αστική "δικαιοσύνη" αποβάλλει κάθε μάσκα, κάθε καμουφλάζ, τότε η εργατική τάξη ας βγάλει τα οριστικά συμπεράσματά της. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή (με αναδημοσίευση ανακοινώσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ)   
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 09:31
  Αποτέλεσμα εικόνας για τυφλή δικαιοσύνη
  

    Βόλος 8 του Δεκέμβρη 2016:  Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ των καταδικαστικών αποφάσεων της  αστικής "δικαιοσύνης" εναντίον του συνεπούς ταξικού εργατικού κινήματος...
      Το "Πλημμελειοδικείο Βόλου" καταδίκασε -λέει-  σε ...6 μήνες φυλάκισης τους ταξικούς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, συναγωνιστές Θόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη, γιατί το 2012, στις 26 Νοέμβρη, ηγήθηκαν εργατικής κινητοποίησης στο αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων του Δήμου Βόλου ενάντια στις διαθεσιμότητες των εργατών των ΟΤΑ που είχε αποφασίσει και διατάξει η  τότε κυρίαρχη σαμαροβενιζελική κλίκα.
    (Θυμίζει εκείνη την αμίμητη σκηνή από την ταινία του Βέγγου "Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι", όπου ο επικεφαλής των ΜΑΤ διατάζει τους απολυμένους απεργούς του ...εργοστασίου ΞΕΖΟΥΜΙΔΗ να αποσυρθούν από την πύλη για να μην εμποδίζουν την είσοδο στο πούλμαν των ... "εργαζομένων" ...απεργοσπαστών, που οι μπράβοι του Ξεζουμίδη τούς μάζωξαν από την Ομόνοια και το Σύνταγμα!!!... ) 

       Ό,τι διατάξετε "εντιμότατοι"!  Μόνο που,  εν αντιθέσει με το αστικό παραμύθι που -τάχα μου-  "δεν κρίνει" τις δικαστικές αποφάσεις,  για το Λαό και για το Κίνημά του πρωτίστως κρίνονται οι "κρίνοντες". Και τα αντιλαϊκά "θέσφατα καταγράφονται στο μεγάλο τεφτέρι των λογαριασμών του Λαού με τους αστούς δυνάστες του, πλουτίζοντας την πείρα ολουνών μας, σχετικά με την κοινωνική πραγματικότητα  και το τι μέλλει γενέσθαι. Κι αυτή η πείρα γίνεται αλάνθαστος πια οδηγός.
      Δημοσιεύουμε παρακάτω τις σχετικές ανακοινώσεις τς οργάνωσης του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία  για το νέο ...επεισόδιο του αντεργατικού δικαστικού σίριαλ:


                     
        
Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ:

   «Για μια ακόμα φορά η ταξική δικαιοσύνη αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Με μια δίκη παρωδία και ένα αντίστοιχο κατηγορητήριο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, καταδίκασε τους κομμουνιστές συνδικαλιστές Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη, σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή, γιατί ως μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τους και ως όφειλαν, τήρησαν και πάλεψαν την απόφαση του κλάδου τους για απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες το 2012.

    Η επικίνδυνη τοποθέτηση της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, για να δικαιολογήσει την καταδικαστική απόφαση, ότι απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας των Δήμων, αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εργοδοτών για την επερχόμενη επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η τοποθέτηση αυτή και η καταδίκη, ουσιαστικά ποινικοποιούν τη απεργία ως μέσω πάλης των εργαζομένων, ξεκινώντας από έναν κλάδο και με τη δικαιολογία της «δημόσιας υγείας», που όμως με αντίστοιχα προσχήματα εύκολα επεκτείνεται σε πολλούς ακόμα κλάδους. Κυβέρνηση και δικαιοσύνη βάζουν στο απόσπασμα το δικαίωμα στην απεργία.

   Οι εργαζόμενοι της πόλης δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην εισαγγελική παραγγελία που οδήγησε στην τωρινή καταδίκη ήταν η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη καθώς και μερίδα των ΜΜΕ της πόλης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφο που εκλιπαρούσε καθημερινά εκείνη την περίοδο να παρέμβουν οι αρχές. Όλοι αυτοί αξιοποιήθηκαν στη δίκη είτε ως μάρτυρες κατηγορίας, είτε χρησιμοποιήθηκαν πριν για να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο. Η τωρινή δημοτική αρχή, ως καλός μαθητής βαδίζει ακριβώς στα ίδια βήματα, έχοντας τον δικό της κύκλο προσκείμενων ΜΜΕ που αρκετές φορές κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Κοινός τους παρονομαστής η υλοποίηση της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής.

   Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την απόφαση του δικαστηρίου, να υψώσουν τείχος στην κρατική καταστολή που στο στόχαστρο τώρα έχει το δικαίωμα στην απεργία. Για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές συνδικαλιστές τέτοιες αποφάσεις μας τροφοδοτούν με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα ώστε να γίνουμε πιο ικανοί στο καθήκον για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς».
                                                   Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:


                                            


     Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που καταδίκασε τους συναδέλφους Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα.

    Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με ένα κρεσέντο σκοταδισμού και αποκορύφωμά του ότι «άποψή» της είναι πως απαγορεύεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι προσήλθε στη δίκη με έτοιμη από τα πριν απόφαση. Απόφαση που εκπορεύεται από την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να περνάν με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα και οι επιδιώξεις κυβερνήσεων και κεφαλαίου.

    Η νέα αυτή ωμή επέμβαση της δικαιοσύνης στη συνδικαλιστική δράση έχει στόχο. Όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Στο στόχαστρό τους είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Δεν θα τους περάσει! Με συσπείρωση στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, με αλλαγή του συσχετισμού όπου το τιμόνι είναι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να επιβάλλουν το δίκιο τους, να κάνουν πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
     Κι ένα δικό μας στερνόγραφο:

     Τη μεγάλη κοινωνική αλήθεια, ότι η "δικαιοσύνη" του καπιταλιστικού καθεστώτος δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κρατικός μηχανισμός της αστικής δικτατορίας για τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το κομμουνιστικό μας κίνημα την έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του το ...19ο αιώνα. Έτσι το επαναστατικό κίνημα έστειλε στα σκουπίδια ολάκερη την αστική μυθολογία περί "ανεξάρτητης" και "αδέκαστης" δικαιοσύνης, περί "διαχωρισμού των εξουσιών" και ..."ουδετερότητας" του αστικού κράτους, κι όλα τέλος πάντων αυτά τα παραμύθια - μπαρμπούτσαλα, με τα οποία η θεσμοθετημένη καταπίεση και εκμετάλλευση της εργατικής τάξης τριβελίζει τις συνειδήσεις πάμπολλων μισθωτών σκλάβων ακόμα και σήμερα...
      Και, άλλωστε, τη μεγάλη αυτή και αδιαμφισβήτητη αλήθεια την έχει αποδείξει η ίδια η αστική "δικαιοσύνη" διεθνώς και στη χώρα μας σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας. Στις μέρες μας, όταν η καποταλιστική κρίση και σήψη έχει γίνει πλέον διαρκές και ανεπίστρεπτο καθεστώς, όταν σε όλο το αστικό πολιτικό εποικοδόμημα υποχωρεί το δημοκρατικό επίχρισμα-καμουφλάζ και ο φασισμός προελαύνει, σπέρνοντας παντού την αντίδραση, την κεφαλαιοκρατική και την κρατική κατασταλτική τρομοκρατία, η φάμπρικα των καταδικαστικών αποφάσεων της αστικής "δικαιοσύνης" ενάντια στην εργατιά, το λαό και τη νέα γενιά του, δεν γνωρίζει σταματημό! Είναι ...παραγωγικότατη!!  Και φτάνει μάλιστα στο βαθμό της πλήρους γελοιοποίησης κάθε έννοιας ανθρώπινης δικαιοσύνης, όταν χτυπάει τους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων, την ώρα που με τις δικές της πλάτες ολόκληρη η μαφία και το έγκλημα κυκλοφορεί και δρα απολύτως ελεύθερα, ενώ τα εγκληματικά κυκλώματα μεγαλοσυμφερόντων έχουν ήδη εδώ και χρόνια -αποδεδειγμένα!- τα παρακλάδια τους και στο χώρο των "εντιμοτάτων" ..."καδήδων" και ..."ουλεμάδων" της ..."ανεξάρτητης και αδέκαστης και ανεπηρέαστης και δε ...συμμαζεύεται" μηχανής της "Θέμιδος"...
    Βρωμίζει  καθημερινά πια, ο τόπος από καταδίκες πρωτοπόρων ταξικών συνδικαλιστών και νεολαίων που υπερασπίζονται το δικαίωμα του Λαού μας στη δουλιά, στο ψωμί και στη μόρφωση... Χτες στο Βόλο, προχτές στο Κιλκίς... 
     Ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή οι στιγματισμένοι φασίστες δολοφόνοι κυκλοφοράνε ελεύθεροι και κορδακίζονται με θράσος χιλίων μαϊμούδων ακόμα και μέσα στο ίδιο το αστικό κοινοβούλιο, ξερνώντας (τι άλλο;) αντικομμουνιστικό οχετό...
     Και η ..."δίκη" τους έχει καταντήσει ... μακροχρόνιο ανέκδοτο κατ' εξακολούθηση. Μέχρι νάρθουν ακόμα πιο ευνοϊκοί καιροί και να τη σκαπουλάρουν ως αι λευκαί περιστεραί...
     Φυσικά, για το γεγονός αυτό δεν παίζει τόσο ρόλο η εξάρτηση εκατοντάδων εντιμοτάτων "καδήδων" του κεφαλαίου από την ακροδεξιά, τη χούντα, το παπαδαριό κι όλη τη μαύρη μαυρίλα, με την οποία διασυννδέονται στενά εδώ και δεκαετίες. Δεν παίζει καν τον κύριο ρόλο το γεγονός ότι σ' αυτό το μηχανισμό, όπως και στον αντίστοιχο του αστικού στρατού και της αστικής "μπατσαρίας"
ποτέ δεν έγινε η παραμικρή ουσιαστική εκκαθάριση των φασιστικών πλοκαμιών, των μαύρων καρκινωμάτων που ρίζωσαν εκεί μέσα από την εποχή του Μεταξά, των Γερμανών, των στρατοδικείων και των βασανιστών του Εμφύλιου, και των μοναρχοφασιστών της μετεμφυλιακής αμερικάνικης μπανανίας, ούτε βέβαια ξεκαθαρίστηκαν σε βάθος για το θεαθήναι τα όργανα της χούντας του 1967-74.  Η αντιδραστική νοοτροπία ήταν και είναι πάντα κυρίαρχη στο χώρο αυτό, στους περισσότερους από τους κ.κ. "legum interpretes" κι ας πέρασαν σχεδόν 42,5 χρόνια...
     Και εδώ  εμείς μπορούμε να κάνουμε ακόμα μια ...παραχώρηση προς το σώμσ των "εντιμοτάτων":
Δεν παίζει καν τον κύριο ρόλο για την αντιδραστική πορεία της "δικαιοσύνης" η περισσότερο ή λιγότερο αντιδραστική και αντιλαϊκή ιδεολογία του ενός ή του άλλου προσώπου αυτού του χώρου ως προσώπου: Η κύρια ευθύνη βρίσκεται στον ίδιο το ρόλο που τους έχει ανατεθεί από την αστική δικτατορία και για τον οποίο εκπαιδεύτηκαν συστηματικά οι "εντιμοτατοί" μας. Και ο ρόλος αυτός είναι ξεκάθαρος: ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ παντί τρόπω της ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ και σύμπασας της ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ πάνω στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία.
       Γι' αυτό το ρόλο έχουν επιλεγεί και καταρτιστεί, αυτό το ρόλο εκπληρώνουν και γιαυτό το ρόλο αμείβονται πλουσιοπάροχα, ιδίως στις μεγάλες "καρέκλες".
      
Στους κ.κ. δικαστάδες δεν υπάρχει η νοοτροπία του εργαζόμενου ανθρώπου, γιατί φυσικά δεν ανήκουν ούτε στην εργατική τάξη, ούτε στα εργαζόμενα λαίκά στρώματα. Είναι απλώς ένα μέρος του συστήματος καταστολής της κρατικής γραφειοκρατικής μηχανής του καπιταλισμού, και εκεί τελειώνει το ζήτημα. Όσες τυχόν γενναίες εξαιρέσεις διεφάνησαν -κατά καιρούς-  στο "δικαστικό σώμα" δεν ...φτούρησαν και πολύ: είτε "πήραν δρόμο" είτε αποκλείστηκαν από κάθε ουσιαστικό αξίωμα, μέχρι να πάρουν σύνταξη, είτε οι λίγες σωστές και φιλεργατικές τους αποφάσεις ανατράπηκαν πολύ σύντομα από την ...έφεση καποιου άλλου αντιδραστικού μεγαλο-καδή, που έσπευσε να ...αποκαταστήσει την "ανωμαλία" στη λειτουργία του συστήματος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, όσο κι αν ο ρεβιζιονισμός τόσων δεκαετιών θέλησε να τη διαστρέψει, κάνοντας ανεπίτρεπτες παραχωρήσεις προς το ... "δικαστικό σώμα" ή λιβανίζοντας μερικές από τις ...εξαιρέσεις του κανόνα. Αυταπάτες και τίποτε περισσότερο ήταν τα διαχρονικά ρεβιζιονιστικά τερτίπια για αναμόρφωση του ρόλου της δικαιοσύνης εντός αστικών πλαισίων.
       Δηλαδή, αστεία πράγματα, ανάξια λόγου για επαναστάτες εργάτες!
       
Και η θεσμοθετημένη κρατική αδικία εντείνεται από τη στιγμή που το αστικό καθεστώς δεν αισθάνεται έντονο το φόβο συντριβής του, καθώς το εργατικό και κομμουνιστικό μας κίνημα σήμερα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που απαιτούν οι καιροί, ώστε με τους έντονους αγώνες του να αποσπά νίκες από τον εχθρό...
      Ωστόσο για τον κάθε συνειδητό επαναστάτη και προπάντων για το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχουν  δυο όψεις:
     α) Στις συνθήκες της καπιταλιστικής δικτατορίας, οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται από οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση ενάντια στους αγώνες του λαού. Συνεχίζουν απτόητοι το δρόμο του δίκιου και της λευτεριάς, χωρίς να φοβούνται όχι "πλημμελειοδικεία", αλλά ούτε στρατοδικεία. Γιατί για το κίνημά μας
αληθινός Νόμος και αληθινό Δίκιο είναι μόνο το ΔΙκιο του Εργάτη, που παράγει τον κοινωνικό πλούτο και κρατάει αυτή την κοινωνία ζωντανή. 
     
β) Στις συνθήκες νίκης της επανάστασης, η εργατική-λαϊκή εξουσία δεν κάνει κανένα συμβιβασμό με το αστικό καθεστώς. Διαλύει το εποικοδόμημά του, συντρίβει τους κρατικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του. Η αστική "δικαιοσύνη" διαλύεται και τη θέση της παίρνει η Λαϊκή Δικαιοσύνη, βασισμένη πάνω σε απλούς ανθρώπινους νόμους και σε απόλυτα αιρετούς και ανακλητούς από το λαό λειτουργούς, που μόνη τους αποστολή είναι να εξαλείψουν κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση αυτού του λαού από οποιουσδήποτε επίδοξους σφετεριστές του ιδρώτα και της εξουσίας του.
    
Νέτα-σκέτα, και χωρίς καμιά προσωπική αιχμή για κανέναν. Οι σημερινοί "δικαστές" που λαμβάνουν αντεργατικές αποφάσεις, ευνόητο είναι ότι δεν μπορεί να έχουν την παραμικρή θέση σε τέτοιους λαογέννητους θεσμούς.
    
Όσο για τις γνωστές δημοσιογραφικές πένες του αστικού συστήματος, που από των στηλών της πασίγνωστης "Θεσσαλίας" του Βόλου εξεπλάγησαν,  και εξεμάνησαν γιατί οι κομμουνιστές ...τόλμησαν να καταγγείλουν τον νέο αντεργατικό-ταξικό "φετβά" της αστικής θεσμοθετημένης κρατικής αδικίας,βρίσκοντας "πρωτόγνωρη" την αντίδραση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μια και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση: αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι, ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε καλά, για την πορεία και το ρόλο του στη ζωή και στην κοινωνία.
  
  Εμάς δεν μας εκπλήσσει διόλου η στάση σας.
    Έκαστος εφ ω ετάχθη!


                                                    Σκιάθος, 11-12-2016

                                               Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr


Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση