αρχική σελίδα κοινωνία ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Δημοφιλή

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Ανακοινώσεις οργανώσεων του συνεπούς ταξικού αγροτικού κινήματος   
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 10:01
      


     Απ' αφορμή προφανώς την προβοκατόρικη-αντιδραστική ως το μεδούλι-  προσπάθεια της αστικής κυβέρνησης και των μεγαλοπαραγωγών, δηλαδή των καπιταλιστών "θερμοκηπιάδων" της Κρήτης, να προωθήσουν - όπως πάντα με την αμέριστη  συμπαράσταση των τηλεοπτικών βρομοκάναλων και των "Εισαγγελάτων"  μαρκουτσοφόρων τους-  τον "κοινωνικό αυτοματισμό" των  ...φτωχομεσαίων αγροτών της μεγαλονήσου ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες, χτυπώντας με την πιο στυγνή ανοιχτή φασιστική  βία τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των εργατών της θάλασσας, η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ, η φωνή του συνεπούς ταξικού αγροτικού κινήματος εξέδωσε και απέστειλε στα ΜΜΕ την παρακάτω ανακοίνωση:
   «Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούμε κατά τόπους κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε με πανελλαδικό συντονισμό, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζουμε τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.

Με τους ναυτεργάτες έχουμε κοινά προβλήματα, τους ίδιους αντιπάλους - τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική - και κοινά αιτήματα.

    Με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτεργάτες, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή - και 9% η εισφορά αλληλεγγύης φτάνει στο 54% - ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που μας ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης.   Το αφορολόγητο όριο που κι εμείς, όπως οι ναυτεργάτες, το κερδίσαμε με σκληρό αγώνα στους δρόμους, μας απειλούν να το πάρουν πίσω.

    Με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ. Οι συντάξεις που θα παίρνουμε θα είναι ψίχουλα, ενώ πολλοί και από τους αγρότες και από τους ναυτεργάτες κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη και να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

   Η κυβέρνηση, όπως γινόταν με τα μπλόκα, έτσι και τώρα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.  Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλόκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός, οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο.

   Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να σπείρει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες και τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες. Όπως πολλές φορές ζητήσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους δικούς μας αγώνες από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και την είχαμε, με αποτέλεσμα η πάλη μας να είναι πιο δυνατή και να έχει προοπτική, έτσι τώρα εκφράζουμε τη δική μας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.

Αν μας χωρίσουν, θα μας διαλύσουν. Όλοι μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί.»


   Η ανακοίνωση της ΠΑNEΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Οι εργάτες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες αυτής της βασανισμένης χώρας πρέπει επιτέλους να δουν κατάματα τους πραγματικούς εχθρούς τους (κεφαλαιοκκρατία, αστική κυβέρνηση, ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς) και να συγκροτήσουν τον ανίκητο κοινωνικό στρατό του μέλλοντος, που θα εξαλείψει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα εξαφανίσει την κοινωνική δυστυχία.
    Το τσάκισμα στην πράξη του φασιστικού κοινωνικού αυτοματισμού, πουπάει να σπείρει τη διαίρεση μέσα στο λαό, η οικοδόμηση του μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου του Λαού, απομόνωση και η συντριβή όλων των αντιδραστικών, είναι τα απαραίτητα προκαταρκτικά βήματα για να νικήσει η Λευτεριά και το Δίκιο, για να θριαμβεύσει η ζωή.
   Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.    Επίσης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων των Χανίων Κρήτης τονίζει σε χτεσινή της ανακoίνωση:


  
 

    «Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών, η μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, στηρίζει εφοπλιστές και τσακίζει ναυτεργάτες. Ταυτόχρονα καταστρέφει και τους συνάδελφους μικρομεσαίους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών που βλέπουν τη σοδιά τους να κινδυνεύει να πάει στη χωματερή.

Η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά" ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αντί να λύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών, να σταματήσει έτσι η απεργία, να μην καταστραφούν και οι αγρότες, προτιμά να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Θέλει να αξιοποιήσει εμάς τους αγρότες της Κρήτης ως πολιορκητικό κριό για να σπάσει την απεργία. Όπως έδειξε και η δρομολόγηση του πλοίου από το Ηράκλειο, κυβέρνηση - εφοπλιστές - περιφέρεια και ορισμένοι αγροτοπατέρες παλιοί γνώριμοι σε εμάς, έστησαν κανονικό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήταν να μην χαθούν τα "ευπαθή προϊόντα".

   Η ΕΟΑΣΝ Χανίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Η ίδια πολιτική που κάνει πλάτες στους εφοπλιστές δίνοντας τους πάνω από 50 φοροαπαλλαγές είναι αυτή που προτιμά να αφήσει τα κηπευτικά να σαπίσουν, που μας φορολογεί με διάφορους τρόπους παίρνοντας μας το 80% του εισοδήματος μας, που κρατά το ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24%, που έχει κάνει το κόστος στις θαλάσσιες μεταφορές δυσβάσταχτο. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να φορολογήσει τους ναυτεργάτες με 45% και 9% εισφορά αλληλεγγύης, σύνολο 54%, που θέλει να τους οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Είναι η πολιτική που αβαντάρει τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεμπόρους και τους βιομήχανους και τσακίζει αγρότες και ναυεργάτες.

   Η απάντηση της αγροτιάς πρέπει να είναι μία. Ο ενωμένος οργανωμένος μαζικός αγώνας. Εδώ και τώρα χωρίς καθυστέρηση να τους ανατρέψουμε τα σχέδια. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, όπως το πράξαμε και χθες στην πανελλαδική απεργία και να τους βάλουμε απέναντι. Κυβέρνηση - αφεντικά και τους συνοδοιπόρους τους.

   Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η θαλάσσια συγκοινωνία με την ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών. Να μεταφερθούν και να μην καταστραφούν τα αγροτικά προϊόντα μας.

    Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό και απαιτούμε να αποζημιωθεί στο ακέραιο και το τελευταίο κιλό των κατεστραμμένων κηπευτικών».

 

                                             
                                          Από παλιότερες, -πραγματικά αγροτικές- κινητοποιήσεις στην Κρήτη

       

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση