αρχική σελίδα κοινωνία ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 του Δεκέμβρη: Καμιά Αναμονή ! Όλοι στο Δρόμο ! Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Δημοφιλή

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 του Δεκέμβρη: Καμιά Αναμονή ! Όλοι στο Δρόμο ! Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ (Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.)   
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 22:53
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΕΒΕ
ΑNAKOIΝΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ , ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
.

    Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές.

    Ο νομοθετικός οργασμός της κυβέρνησης αυτήν την περίοδο επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων και της 2ης αξιολόγησης φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά.

    Τα 2 πολυνομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίζονται fasttrack αυτές τις μέρες αποτελούν νέο μεγάλο δώρο στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Διευκολύνουν τη διείσδυσή τους στην αγορά, στο εμπόριο, τα πετρελαιοειδή, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, την πρόσβασή τους στις δημόσιες συμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρυθμίσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας, ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΑΝ με ενθουσιασμό από των ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.

    Οι προϋποθέσεις που δημιουργούν για μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου θα επιδεινώσουν την επαγγελματική δραστηριότητα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Χιλιάδες συνάδελφοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο οξυμμένες συνθήκες ανταγωνισμού μπροστά στην έτσι κι αλλιώς αντικειμενική υπεροπλία των μεγάλων εταιριών.

    Ταυτόχρονα ο ίδιος ο κρατικός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί προς ψήφιση επιβεβαιώνει ποιος θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο της ανάπτυξης. Κάτω από τους «πανηγυρικούς» στόχους για 2,7% ανάπτυξη το 2017, παρελαύνουν οι δεκάδες νόμοι και τροποποιήσεις που έχουν ψηφιστεί απ’ όλες τις κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια και έχουν οδηγήσει στη γιγάντωση της φοροληστείας, στα τσάκισμα των κοινωνικών δαπανών. Την ίδια ώρα νέες απαλλαγές και χρηματοδοτήσεις προβλέπονται για το μεγάλο κεφάλαιο.

    Η επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο με δέσμευση για τη διευθέτηση του χρέους συνοδεύεται με νέα ψέματα για ενίσχυση δήθεν των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Στην πράξη, τα όποια πλεονάσματα εξασφαλιστούν, θα κατευθυνθούν και αυτά προς τις μεγάλες εταιρίες.

    Στους αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, όπως τα μόνιμα δημοσιονομικά βάρη, η περικοπή των συντάξεων και των ασφαλιστικών δαπανών, το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

                                                     ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016.

 4xronia

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση