αρχική σελίδα πολιτική Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Aπό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ   
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 20:24

                                                             Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό

                   Ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ


    Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης Ομπάμα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τους προκλητικούς και διθυραμβικούς τόνους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την προσπάθεια εξωραϊσμού της πολιτικής των ΗΠΑ και κυρίως με την επιδίωξη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι θα προκύψουν, απ’ αυτήν την επίσκεψη, οφέλη για τον ίδιο.

    Ο ίδιος ο Ομπάμα έθεσε στις δηλώσεις του, ως προτεραιότητα των ΗΠΑ, τα ζητήματα γεωστρατηγικής, δίνοντας συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή, για τις υπέρογκες ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, αλλά και για τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Χαρακτηριστική ήταν, επίσης, η σιωπή του προέδρου των ΗΠΑ, όταν τέθηκε το ζήτημα των τουρκικών αμφισβητήσεων σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ. Ειδικά γι’ αυτά τα ζητήματα, αλλά και για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να πουν στον ελληνικό λαό, τι συζήτησαν και τι συμφώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Όσο για το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, επιβεβαιώθηκε ότι η όποια διευθέτηση, που πιθανά να προκύψει ως συμβιβασμός ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί με πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πιθανά με ένα νέο μνημόνιο. Και φυσικά δε θα αφορά τη βελτίωση της ζωής του λαού, αλλά τη δυνατότητα επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων του κεφαλαίου.

    Ο ελληνικός λαός, όπως απέδειξε και με τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις, παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, δεν έχει καμιά προσδοκία από τέτοιες επισκέψεις, που το μόνο που εγκυμονούν είναι νέους κινδύνους για τον ίδιο και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής.

    Η δε εικόνα του Υπουργικού Συμβουλίου, της πρώτης φοράς "αριστερής" κυβέρνησης, να χειροκροτά -μαζί με τους Γλύξμπουργκ- τους ύμνους Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη "δημοκρατία", παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου, είναι η επιβεβαίωση ότι η κατρακύλα δεν έχει πάτο.

                                                                                                         Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
                                                                                                                                               16-11-2016

                                            

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση