αρχική σελίδα παιδεία "Πιστεύουμε πως είναι πολύ άδικο να μας παρέχεται ελλειπής εκπαίδευση λόγω της γεωγραφικής μας θέσης!!" ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

Δημοφιλή

"Πιστεύουμε πως είναι πολύ άδικο να μας παρέχεται ελλειπής εκπαίδευση λόγω της γεωγραφικής μας θέσης!!" ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γυμνασίου Σκιάθου   
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 15:51
                                                                                                             
Αποτέλεσμα εικόνας για καταληψη
                                                    
     Όπως είναι γνωστό, από χτες Πέμπτη 3 του Νοέμβρη 2016 το Γυμνάσιο Σκιάθου βρίσκεται σε κατάληψη από τους μαθητές του. Η μαθητική αυτή κινητοποίηση ακολούθησε μετά από τη δίμηνη ελλειπέστατη λειτουργία του σχολείου λόγω της κραυγαλέας απουσίας πολλών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Το πρόβλημα της έγκαιρης στελέχωσης των σχολείων της Σκιάθου, και ιδιαιτέρως του Γυμνασίου της, έγινε πλέον χρόνιο, διαρκές και επαναλαμβανόμενο στην εποχή της πιο άγριας, της πιο ανελέητης  περικοπής των κοινωνικών δαπανών που αφορούν στις ανάγκες του λαού μας. Φέτος η έλλειψη καθηγητών εκδηλώθηκε σε όλο της το μέγεθος από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου.
   Από την άποψη αυτή μπορούμε να πούμε ότι η μαθητική κινητοποίηση ήρθε κατόπιν πολύ μεγάλης  -κυριολεκτικώς τεράστιας!-  υπομονής της σχολικής κοινότητας.
    Σήμερα, Παρασκευή, 4 του Νοέμβρη 2016, στη διάρκεια διευρυμένου σχολικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε αναλυτικά το μεγάλο ζήτημα των ελλείψεων στο Γυμνάσιο της Σκιάθου, οι αγωνιζόμενοι μαθητές διάβασαν την παρακάτω επιστολή, την οποία και απευθύνουν προς τον υπουργό της Παιδείας:

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ Παιδείας

   Σας γράφουμε αυτή την επιστολή εκ μέρους του δεκαπενταμελούς του Γυμνασίου της Σκιάθου. Στόχος μας είναι η ενημέρωση του υπουργείου σχετικά με τα κενά που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του καθημερινού σχολικού προγράμματος λόγω της έλλειψης καθηγητών στα εξής μαθήματα:
    ΒΙΟΛΟΓΙΑ (σε όλες τις τάξεις)
    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (σε όλες τις τάξεις)
    ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ (στην 1η και στη 2α Γυμνασίου)
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (σε όλες τις τάξεις)
    ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (στην 1η και στη 2α Γυμνασίου)
    ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (σε όλες τις τάξεις)
    ΙΣΤΟΡΙΑ (στην 1η Γυμνασίου)
    ΤΕΧΝΟΟΓΙΑ (σε όλες τις τάξεις)
   Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να μεριμνήσετε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να καλυφτούν τα κενά αυτά προκειμένου και εμείς -ως Γυμνάσιο Σκιάθου- να έχουμε τη δυνατότητα σφαιρικής εκπαίδευσης!
    Ξέρουμε και κατανοούμε πως υπάρχει μια δυσκολία μετακίνησης στομ τόπο μας... Πιστεύουμε, όμως, πως είναι πολύ άδικο να μας παρέχεται ελλειπτική εκπαίδευση λόγω της γεωγραφικής μας θέσης!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου Σκιάθου 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση