αρχική σελίδα κοινωνία Οι συνταξιούχοι της Σκιάθου στο δρόμο του τίμιου αγώνα! Ανακοινώσεις της Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου.

Δημοφιλή

Οι συνταξιούχοι της Σκιάθου στο δρόμο του τίμιου αγώνα! Ανακοινώσεις της Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της “Ένωσης Συνταξιούχων πρώην μισθωτών Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα και πρώην Αυτοαπασχολούμενων – Επιτηδευματιών Σκιάθου”.   
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 16:38
Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικες κινητοποιησεις συνταξιουχων
   
   Mε μεγάλη χαρά η ιστοσελίδα μας έλαβε και δημοσιεύει σήμερα  τα παρακάτω κείμενα που μας απέστειλε η νεοσύστατη Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου. 
   Όπως παντού στην Ελλάδα, έτσι και στο νησί μας οι απόμαχοι της δουλειάς, που αποτελούν και τα πρώτα μεγάλα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της αστικής τάξης, της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών-δανειστών πατρώνων της, βρίσκονται στην πρωτοπορία του κοινωνικού αγώνα για τη συντριβή της πολιτικής των κρατούντων κοινωνικών κανιβάλων. Με το αγωνιστικό τους παράδειγμα μας δίνουν κουράγιο και μας δείχνουν το μόνο δρόμο που ταιριάζει στους αληθινά συνειδητούς πολίτες μιας κοινωνίας. Το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι, ολάκερη η νέα γενιά αυτού του πολύπαθου τόπου.
1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
   Στις 12.10.2016, συνεκλήθη από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας ευρεία συνάντηση συνταξιούχων της Σκιάθου, ασφαλισμένων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, με σκοπό τη σύσταση Ένωσης Συνταξιούχων, πρώην μισθωτών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, επιτηδευματιών Σκιάθου.
Στη συνάντηση αυτή υπήρξε κοινή διαπίστωση όλων ότι οι συνθήκες ζωής των συνταξιούχων συνεχώς επιδεινώνονται, από τις εφαρμοζόμενες εδώ και δεκαετίες αντιλαϊκές πολιτικές.
   Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ,  επιφυλάσσοντας για τον εαυτό μας το ρόλο του  παθητικού θεατή στο συντελούμενο μαζικό έγκλημα της συντεταγμένης  καταστροφής της κοινωνικής ασφάλειας από την ίδια την κρατική πολιτική!
   Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
    η εμπειρία μας πλέον μας δείχνει καθαρά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Η μόνη σωτηρία οδός βρίσκεται στη συσπείρωση και τον οργανωμένο αγώνα. Να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.
   Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
    Συγχρόνως η Ένωση Συνταξιούχων Σκιάθου θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα αγωνισθεί και θα διεκδικήσει και σε τοπικό επίπεδο θέματα για τη βελτίωση της ζωής των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, όπως:
-την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ και την εφαρμογή του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
-Δωρεάν μετακίνηση στο Βόλο για λόγους υγείας, για όσους έχουν παραπεμπτικό από το Κ.Υ. Σκιάθου.
-Δυνατότητα διαμονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο του Βόλου και για τον συνοδό του ασθενή.
-Δημιουργία Ιδρύματος Προστασίας Ηλικιωμένων στο κτήριο του Κέντρου Υγείας, που θα μετεγκατασταθεί.
    Συνάδελφοι συνταξιούχοι, στηρίξτε την προσπάθεια για  τη σύσταση Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου.

              Η προσωρινή εκλεγμένη Συντονιστική Επιτροπή  για τη Σύσταση Ένωσης Συνταξιούχων Σκιάθου.                            
                                                                                          


   Συνάδελφοι συνταξιούχοι και αγαπητοί αναγνώστες, σας παραθέτουμε ένα σύνολο από γνώμες που εκφράστηκαν στη συνέλευση και στις σηζητήσεις με συνταξιούχους και μέλη οικογενειών τους κατά τη διάρκεια συναντήσεων με σκοπό την ίδρυση του αγωνιστικού ταξικά προσανατολισμένου σωματείου μας.  
   η σύνταξη την οποία παίρνουμε αποτελεί μέρος της αξίας της εργασίας  κατά τη διάρκεια της ενεργού δράσης μας στην παραγωγή και την οικονομία.
   Μέρος αυτής της αξίας το  εργατικό κίνημα συμφώνησε με το σύγχρονο κράτος να αποδίδεται, όταν ο κάθε εργαζόμενος σταματάει την εργασία, λόγω ηλικίας, ή βλάβης υγείας,  κ.λπ., ειδικά κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής του που έχει ανάγκη όταν αποσυρθεί από την παραγωγή, όταν οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν χωρίς αυτό να αποτελεί το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
   Πλην όμως,  οι διοικούντες τα ταμεία, που τους παραχώρησε τη διαχείρισή τους το εργατικό λαϊκό κίνημα μέσω των συμφωνιών των συνδικάτων του, που  φτιάχτηκαν μετά από μάχες και αιματηρούς αγώνες εναντίον όσων βλάπτονται από την ύπαρξη και λειτουργία της κοινωνικής ασφάλειας σε όλες της τις πτυχές, φρόντισαν -και πέτυχαν- να τα αδειάσουν, ώστε να μη μπορούν πλέον να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε η φύλαξή τους στα  κρατικά αυτά όργανα.   Υπεύθυνοι είναι κυρίως αυτοί που διόριζαν και καθοδηγούσαν τις διοικήσεις, δηλαδή οι κυβερνήσεις με τις κοινοβουλευτικές τους πλειοψηφίες και τους κάθε είδους συμμάχους τους.  
   Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι η αποδοχή της νόμιμης αυτής κλοπής, από το ίδιο το κράτος και τους νόμους του, του πλούτου των ασφαλιστικών ταμείων και η μετατροπή της κοινωνικής ασφάλειας σε εμπόρευμα.
   Δηλαδή η κατάργησή της
.
   Αυτό αυξάνει κατακόρυφα την εκμεταλλευσιμότητα του φτωχού, του άνεργου, του κάθε επαγγελματία επιτηδευματία αυτοαπασχολούμενου, του κάθε μικρού επιχειρηματία, ώστε να παίρνει για τη δουλειά που κάνει όλο και λιγότερα, δηλαδή όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τις πολυεθνικές και τους μεγάλους ιδιωτικούς παράγοντες, τα μεγάλα παράσιτα της οικονομίας και της κοινωνίας, όλους αυτούς που εισπράττουν την απλήρωτη εργασία, την υπεραξία!
    Ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε το γιατρό, το φάρμακο, την πρόνοια, τον πολιτισμό. Και ο πολιτισμός που είναι εμπόρευμα είναι σάπιος.
   Δεν θα αποδεχτούμε δουλικά την κλοπή των κοινωνικών δικαιωμάτων, την επιχείρηση  φτωχοποίησης του Λαού, την επιχείρηση μετατροπής του σε δούλο του 21ου αιώνα.
  Με τον αγώνα μας θέλουμε να αντισταθούμε στην αρπαγή του δικαιώματος στη ζωή, τη δική μας και πολύ περισσότερο των παιδιών μας με απώτερο στόχο την τελική ανατροπή, τη συντριβή αυτής της βαρβαρότητας που πλασάρεται σαν ''πολιτισμός''.
 -Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία από αυτά που έκλεψαν και κλέβουν νόμιμα, μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού τους, τα μονοπώλια με τους παρασιτικούς συμμάχους τους. 
 Ελεύθερος ανταγωνισμός σημαίνει πλήρης, διά του νόμου προστατευόμενη κοινωνική ανασφάλεια.
 -Να οργανωθούν οι συνταξιούχοι που καλύπτονται από το σωματείο μας στη Σκιάθο, για να φτιάξουμε και στο τόπο μας την απαραίτητη άμυνα απέναντι στα κυριαρχούντα παράσιτα, απέναντι στην εμπορευματοποίηση-κατάργηση του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλειας και να αναδείξουμε στόχους επιμέρους πάλης με συνισταμένη την ανατροπή της αντιασφαλιστικής, εμπορευματοποιητικής πολιτικής, για τους συνταξιούχους και για κάθε έναν που η έλλειψη χρήματος, δηλαδή η οικονομία της αγοράς, τον φέρνει σε αδυναμία για την υγεία του, την ποιότητα της ζωής του, τον σπρώχνει έξω από τα σύνορα της ζωής, στο δρόμο του αργόσυρτου, μαρτυρικού θανάτου, ώστε κατ'αυτόν τον τρόπο το σημερινό κράτος να απαλλαχθεί από το βάρος της όποιας ευθύνης απέναντί του, να γλυτώσει το ποσό της σύνταξηςκαι ασφάλειάς τουμε σκοπό να το διαθέσει στις βαθειές τσέπες των μεγάλων αφεντικών.
 -Να αναδείξουμε και να συσπειρώσουμε το λαό μας στην κατεύθυνση της θέσης του κυρίαρχου  αντιπάλου των κοινωνικών του δικαιωμάτων, που είναι οι δυνάμεις των νόμων της οικονομίας της αγοράς, το ίδιο το επικίνδυνο, βρώμικο καπιταλιστικό σύστημα και οι σύμμαχοί του. Και φυσικά δεν περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που μας αρπάζουν.
 -Θέλουμε άμεση έναρξη διαδικασιών στέγασης κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών των  ασθενών με τους συνοδούς τους όταν αναγκάζονται να μετακομίσουν για ιατρικές εξετάσεις και θεραπεία σε άλλη πόλη ξεκινώντας από την πόλη του Βόλου.

                                                                                                 Αγωνιστικά διεκδικούμε: 
 -Αποκατάσταση των συντάξεών μας. 
 -Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης. 
 -Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων. 
 -Να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. 
 -Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιουχικών νόμων. 
 -Δωρεάν δημόσια περίθαλψη - πρόληψη. 
 -Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. 
 -Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος.


                    Από την  Προσωρινή Διοικούσα Συντονιστική Επιτροπή της “Ένωσης Συνταξιούχων πρώην μισθωτών Ιδιωτικού - Δημόσιου Τομέα και πρώην Αυτοαπασχολούμενων – Επιτηδευματιών Σκιάθου”.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση