αρχική σελίδα πολιτική Μια αγωνιστική απάντηση σε όσους καπηλεύονται ξένες θυσίες... (Ένα κείμενο-σταθμός ενάντια στην ξεφτίλα τούτων των καιρών...)

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Μια αγωνιστική απάντηση σε όσους καπηλεύονται ξένες θυσίες... (Ένα κείμενο-σταθμός ενάντια στην ξεφτίλα τούτων των καιρών...) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας (αναδημοσίευση από το 902 gr)   
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 10:01

  Αποτέλεσμα εικόνας για το χώμα που πατάς λευτέρωσαν ΕΠΟΝ ΕΑΜ ΕΛΑΣ

  Το παρακάτω κείμενο, αγαπητοί μας φίλοι, το βρήκε στο portal 902gr και μας το απέστειλε για αναδημοσίευση, αγαπητός φίλος και συνεργάτης της ιστοσελίδας μας με την επισήμανση: "Νομίζω ότι πρόκειται για κείμενο-σταθμό στην ιστορία του λαϊκού μας κινήματος." Και νομίζουμε ότι έχει απόλυτο δίκαιο. Η απάντηση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, να "συνεορτάσουν" την επέτειο του ΟΧΙ και τον αντιφασιστικό αγώνα του Λαού μας, αντάμα με εκείνους που ήταν απόντες ή ολότελα αντίθετοι σ' αυτόν και στους φορείς του, αποτελεί όχι μόνο γενναία, τίμια και ξεκάθαρη απάντηση, αλλά αληθινό μάθημα ιστορικής αλήθειας για το σήμερα και για το αύριο του λαού μας.

    Η sispirosi.gr εκτιμά ότι μια τέτοια απάντηση είναι το καλύτερο αντίδοτο  στην απερίγραπτη ξεφτίλα των καιρών και στην άθλια απόπειρα κονιορτοποίησης και πλαστογράφησης της ιστορίας, των θυσιών και των ιδανικών του Λαϊκού μας Κινήματος από μια αδίστακτη ψευτοαριστερή λαογδαρτική κλίκσ ασύδοτων καιροσκόπων, σαν αυτή του "ΣΥΡΙΖΑ" και του δημαγωγού αρχηγού του. Αυτού του απερίγραπτου πολιτικάντη, ο οποίος δεν ντράπηκε καθόλου, την 28η του Οχτώβρη να πάει και να στήσει σόου στο μαρτυρικό Άη Στράτη, από κοινού με τον αντιδραστικότατο -αντικομμουνιστή αρχιρασοφόρο Ιερώνυμο, καπηλευόμενος τα μαρτύρια και το αίμα των ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ αγωνιστών....

  Αυτή η ξεφτίλα πρέπει άμασα να τελειώσει. Τα καραγκιοζιλίκια των "συριζαίων" κι όλης της μαύρης σάρας-μάρας, ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Κάτω τα χέρια λοιπόν απ' αυτό που δεν τους ανήκει!

Ακολουθεί το κείμενο:

Απάντηση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ σε πρόσκληση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης


    «Παραλάβαμε την πρόσκλησή σας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί κατακτητές.

    Σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΑΕ-ΔΣΕ δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αυτές, γιατί διαφωνεί ριζικά με το χαρακτήρα και το πνεύμα των εκδηλώσεων και γιατί κατά τη γνώμη μας επιχειρείται διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

    Οι πιο βασικές διαφωνίες μας είναι:

    Α) Διαφωνούμε ριζικά με τη λογική της εθνικής ομοψυχίας που δίνεται, τόσο στην αντίσταση του λαού μας στη διάρκεια της τριπλής ναζιστικής κατοχής, όσο και σήμερα. Και τότε δεν αντιστάθηκαν όλοι. Αντιστάθηκε ο λαός μας, οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι, με μπροστάρη την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, τις άλλες μαζικές αντιστασιακές οργανώσεις και βέβαια με μπροστάρη το βασικό αιμοδότη και καθοδηγητή της αντίστασης, το ΚΚΕ.

    Αντίθετα η μεγάλη πλειοψηφία των αστικών πολιτικών δυνάμεων (με φωτεινές βέβαια εξαιρέσεις) είτε συνεργάστηκε αρμονικά και δουλικά με τους κατακτητές, είτε συμβιβάστηκε είτε σιώπησε. Τα Τάγματα Ασφαλείας, οι Γερμανοτσολιάδες και Ταγματασφαλίτες, οι Χίτες και οι διάφοροι ΠΑΟτζήδες, Δαγκουλαίοι, Πουλικοί, Σούρληδες και άλλοι ήταν η φυσική συνέπεια αυτής της στάσης και της εχθρότητας προς την ΕΑΜική αντίσταση. Αποτελέσματά της ήταν η αιματηρή τρομοκρατία σε βάρος του λαού, τα δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

    Β) Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της συντριπτικής πλειοψηφίας της χώρας μας δεν έγινε από μόνη της, ούτε ήταν συνέπεια της "συμμαχικής" δράσης. Η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από το Λαϊκό Στρατό, τον ΕΛΑΣ, που με βαριές θυσίες κατάφερε απανωτά χτυπήματα στους κατακτητές και τους συνεργάτες του, που κυνηγημένοι και αποδεκατισμένοι καταδιώχθηκαν από την πόλη και τη χώρα μας.

    Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Άγγλοι και αργότερα οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές αθώωσαν τους συνεργάτες των κατακτητών και τους χρησιμοποίησαν για να αιματοκυλήσουν το λαό μας και να πνίξουν στο αίμα τους αγώνες του για μια καλύτερη ζωή.

    Γ) Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης δεν μπορούν να τιμούν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, από τον ΕΛΑΣ δίπλα-δίπλα με συνεργάτες ή απόγονους συνεργατών των κατακτητών, με δήθεν "αντιστασιακές" οργανώσεις σφραγίδες (όπως "αγωνιστών του ΕΔΕΣ"). Ούτε βέβαια με όλους αυτούς (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αστικές αντιπολιτευτικές δυνάμεις), που σήμερα καπηλεύονται την Εθνική Αντίσταση του λαού μας, την ίδια στιγμή που τον δένουν χειροπόδαρα. Δεν μπορούμε να γιορτάζουμε μαζί με αυτούς που διαλύουν το λαϊκό εισόδημα, καταπατούν ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

    Τιμή και δόξα στην αντιφασιστική πάλη του λαού μας.

    Τιμή και δόξα στο Λαϊκό Στρατό, τον ΕΛΑΣ, που απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτώβρη του 1944, στο ΕΑΜ, στην ΕΠΟΝ.

    Συνεχίζουμε στα βήματά τους».

Αποτέλεσμα εικόνας για το χώμα που πατάς λευτέρωσαν ΕΠΟΝ ΕΑΜ ΕΛΑΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση