αρχική σελίδα πολιτική Όταν οι Κομμουνιστές διώκονται ... Η "συμβολική" δίωξη του Δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη...

εγγραφή χρήστηΌταν οι Κομμουνιστές διώκονται ... Η "συμβολική" δίωξη του Δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το συνεργάτη της sispirosi.gr, φίλο και συναγωνιστή Γ.Κ   
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 17:15

   Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω ο φασισμός
      Το παρακάτω άρθρο το λάβαμε πριν δυο μέρες από το συνεργάτη της sispirosi.gr,  φίλο και συναγωνιστή Γ.Κ. Αφορά στη νέα αντικομμουνιστική δίωξη του σάπιου αστικού κράτους (που σήμερα το διαχειρίζονται οι κάλπηδες ΣΥΡΙΖαίοι), ενάντια στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δεν αβαντάρισε τη δράση της τωρινής ναζιστικής πανούκλας...
 Μέσα στη σημερινή πολιτική ατμόσφαιρα, μέσα στη μπόχα του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, του ξεσαλωμένου αντικομμουνισμού, της "Ε-Ε", του ΝΑΤΟ, αλλά κι ολόκληρης της εγχώριας Δεξιάς, (του αντιδραστικού ιερατείου, του ακροδεξιού φασισταριού, των αντιλαϊκών νεοφιλέλευθερων λύκων της ΝΔ),μέχρι και τον εντελώς ασύδοτο πρώην πασόκο χαρτογιακά, τον εγγονό του διχτάτορα και δοσίλογου Πάγκαλου,(όλων αυτών δηλ. των κατάμαυρων βρικολάκων, που δήθεν θέλουν να "πλήξουν" την ..ψευτοαριστερή καρικατούρα του Τσίπρα, με ξεράσματα και δηλητηριώδεις αφρούς της αντικομμουνιστικής τους λύσσας), μέσα σ' αυτή τη βρόμα και την αποφορά, το άρθρο του συναγωνιστή Γ.Κ. θέτει όπως πάντα "τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων".
    Ξεσκεπάζει τις αιτίες, αλλά και τις πραγματικές στοχεύσεις όλου αυτού του σιχαμερού οχετού: την τελειωτική υποδούλωση της Εργατιάς και του Λαού από τα πιράνχας της κεφαλαιοκρατίας.
    Ας το μελετήσουμε λοιπόν με τη δέουσα προσοχή.


Όταν οι Κομμουνιστές διώκονται η χώρα που κατοικούν βρίσκεται υπό την κατοχή του Κεφαλαίου και των συμμάχων του
Θα τολμούσε εύκολα κανείς να υποστηρίξει ότι μια χώρα όπως η φασιστοκρατούμενη Ιταλία  ήταν ελεύθερη υπό το ζυγό του Μουσολινικού καθεστώτος, στο οποίο εξέφραζαν το θαυμασμό τους προτείνοντάς το ως παράδειγμα για την ιδανική λύση των πολιτικών ζητημάτων της εποχής, πολλοί από τους ανθούς των αστικών κομμάτων στην Ελλάδα;
Και όταν λέμε 'αστικών κομμάτων' εννοούμε των πολιτικών οργανώσεων που προτείνουν ως ιδανικό τους τη δημοκρατία της αγοράς, ή καλύτερα την αγοραία δημοκρατία ως το ιδανικό πολίτευμα για ένα λαό, από τον οποίο αγωνίζονται να αποσπάσουν την ψήφο εμπιστοσύνης του, μετατρέποντάς τονμκι αυτόν από λαό, σε αγοραίο συρφετό (απροστάτευτα) ελεύθερα ανταγωνιζόμενων ιδιωτών, το ιδανικό των οποίων είναι ο ανταγωνισμός όλων εναντίον όλων, ένας 'μοριακός εμφύλιος πόλεμος', ο θάνατός σου η ζωή μου. Αυτός είναι ο σημερινός επιδιωκόμενος πολιτισμός, τον οποίο επιβλέπουν τα διάφορα ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΑΤΟ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, κλπ με τους τοποτηρητές τους σε κάθε χώρα, σε κάθε σχέση.
Θα μπορούσε εύκολα, ακόμα και σήμερα που σημαία του σύγχρονου πολιτισμού και των νόμων του έχει γίνει η εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού, να υποστηρίξει πως η Ναζιστοκρατούμενη Γερμανία ήταν ελεύθερη χώρα; Ότι δεν είχε μετατραπεί σε μια χώρα -φυλακή του Γερμανικού λαού;
θα μπορούσε εύκολα ακόμα και σήμερα την εποχή της κορύφωσης της αντεπαναστατικής νίκης, να ξεχωρίσει την πείνα από τη Ναζιστική -φασιστική κατοχή χωρών και λαών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. Την εποχή του θριάμβου του αντισοβιετισμού-αντικομμουνισμού στα σύγχρονα κράτη του λεγόμενου 'ελεύθερου κόσμου' από τους απολογητές της δημοκρατίας της αγοράς, της αγοραίας δημοκρατίας που οργανώνει τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο για την 'ανάπτυξή' της, για την πρόοδό της.
Επομένως ποια η διαφορά και η σχέση μεταξύ μιας 'κατοχής' και ενός καθεστώτος πείνας και φτώχειας για ένα λαό;
Επειδή δεν μπόρεσαν οι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων να επιβάλλουν αυτό που επιβλήθηκε με την εισβολή των φασιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα πχ, όπως έγινε στη Γερμανία του Χίτλερ και των οπαδών του, ή στην Ιταλία του Μουσολινικού καθεστώτος;
Και ποια ήταν η κορυφαία επιχείρηση των καθεστώτων αυτών;
Η 'επιχείρηση Μπαρμπαρόσα', όπως πολύ επιτυχημένα την βάπτισαν οι εμπνευστές της!
Η επιχείρηση πειρατείας κατά του μόνου καθεστώτος ήττας της αγοραίας δημοκρατίας. Του σοβιετικού καθεστώτος του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία του πολιτισμού των λαών.
Τι ήταν η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα; Η κορυφαία επιχείρηση υποδούλωσης των λαών κατά τον 20ο αιώνα!
Η υποδούλωση αυτή από που είχε αρχίσει; Μα από τις ίδιες τις χώρες που έγινε νόμος ο φασισμός!
Και πως αρχίζει μια επιχείρηση υποδούλωσης των λαών και του λαού; Μα με τη νομιμοποίηση του φασισμού σε κάθε κυψελίδα παραγωγής και οικοδόμησης κοινωνικών σχέσεων.
Επομένως είναι σωστό να λέμε Ιταλική ή Γερμανική επέμβαση, εισβολή και κατοχή; Για τον λαό φυσικά και όχι για τους απολογητές των μεγαλο-ιδιωτικών παρασίτων που ονειρεύονται την πειρατεία των λαϊκών δικαιωμάτων ως το ιδανικό πολίτευμα για την Τάξη Τους.
Ή μήπως είναι σωστότερο να λέμε, για το χρονικό της Ναζιστικής κατοχής, την εκ των έξω της χώρας βοήθεια ενθρόνισης του φασισμού στην Ελλάδα;
Και ποια είναι και ήταν η κορυφαία επιχείρηση του καθεστώτος εκείνου για το λαό; Μα ποιο άλλο από την τοπική ιστορία της επιμέρους επιχείρησης Μπαρμπαρόσα στην Ελλάδα όπως και σ' όλους τους τόπους, σ' όλες τις χώρες και όλους τους χώρους σωστότερα.
Σήμερα τι γίνεται;
Θέλει ο λαός πολύ για να αντιληφθεί τη σύγχρονη επιχείρηση Μπαρμπαρόσα μέσα από τους ίδιους τους νόμους του σύγχρονου κράτους, όπως έχει μεταλλαχθεί μετά και την ήττα και την κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης και των Κομμουνιστικών κομμάτων, ειδικά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο;
Ποια η διαφορά και η σχέση μεταξύ αυτού που καθισχύει ως 'κατοχή', στη λαϊκή γλώσσα,  ακόμα, και της κατεύθυνσης της σημερινής δυναμικής της κυρίαρχης πολιτικής;
Και ποιες είναι οι ειδικές δυνάμεις εφόδου της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα κατά των λαών;
Μα ποιες άλλες από αυτές που το σύγχρονο κράτος αποφεύγει να τις καταδικάσει ως εγκληματικές από τη φύση της 'ιδεολογίας τους.
Το σύγχρονο κράτος επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει το γεγονός ότι ο φασισμός δεν μπορεί να μην είναι εγκληματικός.
Γι αυτό και τους καλεί, τους φασίστες, στις επετείους εορτασμού του λαού κατά της κατοχής, κατά της επιχείρησης εκείνης, Μπαρμπαρόσα, της επιχείρησης ένοπλης πειρατείας, διά του ίδιου του νόμου του κράτους Τους, κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά των εργατικών δικαιωμάτων, κατά των παραγωγών του πλούτου από τους ιδεολόγους των παράσιτων της ανθρώπινης κοινωνίας.
Γι αυτό και τιμωρεί κάθε έναν αντιστέκεται στη θεσμική αυτή πρωτοπορία της νομιμοποίησης του φασισμού, κάθε έναν που μπορεί να κατέχει θέση στο σύγχρονο αυτό κρατικό μόρφωμα, στο σύγχρονο αυτό υπερχώριο πειρατικό χταπόδι της “Ε-Ε”.
“Ε-Ε”, η εξέλιξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, της πειρατείας κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσω της εμπορευματοποίησής τους.
Απλά πράματα!
Αυτά είπαν και στους αξιωματούχους των Ναζί για να τους πείσουν να συνεργαστούν μαζί τους σ' αυτή τη νέα εποχή της νέας τάξης της αγοράς.
Δεν χρειάζονται όπλα για να υποδουλώσεις ένα λαό. Μέσω της αγοράς το καταφέρνεις πολύ πιο αποτελεσματικά, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί θεαματικά!
Ελάτε να κάνουμε μπίζνες! Και τους πήραν! Από τις μεγαλύτερες μπίζνες είναι να βάζει ο ίδιος ο λαός στη κυβέρνηση μια 'αριστερά' για να του κόψει τα κοινωνικά του δικαιώματα. Ώ τι κέρδη! Ώ τι επιτυχία!
Και θα μας χαλάσει την επιχείρηση αυτή ένας δημαρχάκος τώρα; Χώσ' τον μέσα. Να μη σηκώνει κεφάλι εύκολα η λαϊκή λεία! Το λέει ο νόμος άλλωστε!
Άρα ποια τα συμπεράσματα;
Να και ένα παράδειγμα ζωντανό:
Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Ρέντη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που οδηγείται σε δίκη επειδή δεν έδωσε χώρο και στοιχεία στη Χρυσή Αυγή.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«To Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απογόνων των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.
Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση, αλλά και το διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες.
Η απόφαση αυτή του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.
Ο λαός της Νίκαιας και του Αγ. Ι. Ρέντη, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.
Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».
Η κατοχή και η υποδούλωση έχουν το ίδιο νόημα.
Γι αυτό και το λαϊκό κίνημα σ' αυτό το σημείο, πρέπει να σημειώσει κάποιο βήμα ώστε να μπορεί  να απομονώνει και να εξουδετερώνει την πανούκλα του φασισμού που βρίσει τις αγοραίες ρωγμές, στις κοινωνικές σχέσεις, μόνιμα σαν οδούς για την ανάπτυξή του. .
Σ' αυτό πάνω το Κομμουνιστικό κίνημα έχει καθήκον να προχωρήσει δείχνοντας το δρόμο για τη λευτεριά του λαού από τις αλυσίδες της καταστροφής του.
Όταν οι Κομμουνιστές διώκονται, η χώρα που κατοικούν βρίσκεται υπό την κατοχή του Κεφαλαίου και των συμμάχων του.

    -Θα τολμούσε εύκολα κανείς να υποστηρίξει ότι μια χώρα όπως η φασιστοκρατούμενη Ιταλία  ήταν ελεύθερη υπό το ζυγό του Μουσολινικού καθεστώτος, στο οποίο εξέφραζαν το θαυμασμό τους προτείνοντάς το ως παράδειγμα για την ιδανική λύση των πολιτικών ζητημάτων της εποχής, πολλοί από τους ανθούς των αστικών κομμάτων και στην Ελλάδα αρκετά πριν το 1940;
   Και όταν λέμε 'αστικών κομμάτων' εννοούμε των πολιτικών οργανώσεων που προτείνουν ως ιδανικό τους, για την κοινωνία των ανθρώπων, τη δημοκρατία της αγοράς! Ή καλύτερα, την αγοραία δημοκρατία ως το ιδανικό πολίτευμα για ένα λαό, από τον οποίο αγωνίζονται να αποσπάσουν την ψήφο εμπιστοσύνης του, μετατρέποντάς τον, κι αυτόν, από λαό, σε αγοραίο συρφετό-όχλο (απροστάτευτα) ελεύθερα ανταγωνιζόμενων ιδιωτών, το ιδανικό των οποίων είναι ο ανταγωνισμός όλων εναντίον όλων, ένας 'μοριακός εμφύλιος πόλεμος', ο θάνατός σου η ζωή μου.
  Αυτός είναι ο σημερινός επιδιωκόμενος πολιτισμός, τον οποίο επιβλέπουν τα διάφορα ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΑΤΟ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, κ.λπ., με τους τοποτηρητές τους σε κάθε χώρα, σε κάθε σχέση, σε κάθε χώρο παραγωγής υπεραξίας. 
  -Θα μπορούσε εύκολα, ακόμα και σήμερα που σημαία του σύγχρονου πολιτισμού και των νόμων του έχει γίνει η εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού, να υποστηρίξει πως η Ναζιστοκρατούμενη Γερμανία ήταν ελεύθερη χώρα;
  -Ότι δεν είχε μετατραπεί σε μια χώρα-φυλακή του Γερμανικού λαού
  -Θα μπορούσε εύκολα ακόμα και σήμερα, την εποχή της κορύφωσης της αντεπαναστατικής νίκης, να ξεχωρίσει κανείς την πείνα των λαών σήμερα από τη Ναζιστική -φασιστική κατοχή χωρών και λαών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο τότε;
  -Την εποχή του θριάμβου του αντισοβιετισμού-αντικομμουνισμού στα σύγχρονα κράτη, χώρες και χώρους, του λεγόμενου 'ελεύθερου κόσμου' από τους απολογητές της δημοκρατίας της αγοράς, της αγοραίας δημοκρατίας, που οργανώνει τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο για την 'ανάπτυξή' της, για την πρόοδό της, θα μπορούσε να την ξεχωρίσει από την προετοιμασία του Χιτλερισμού για τη λεγόμενη 'Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα';
  -Επομένως ποια η διαφορά και η σχέση μεταξύ μιας 'κατοχής' και ενός καθεστώτος που βασίζεται στη πείνα και τη φτώχεια ενός λαού
  -Επειδή δεν μπόρεσαν οι συνεργάτες των κλασικών κατοχικών δυνάμεων να επιβάλλουν αυτό που επιβλήθηκε με την εισβολή-επέμβαση των φασιστικών αυτών  στρατευμάτων στην Ελλάδα πχ; Όπως έγινε στη Γερμανία του Χίτλερ και των οπαδών του, ή στην Ιταλία του Μουσολινικού καθεστώτος;
  -Και ποια ήταν η κορυφαία επιχείρηση των καθεστώτων αυτών, αφού εγκαθίδρίθηκαν; 
  -Μα ποια άλλη από την "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα'; Όπως πολύ επιτυχημένα την βάπτισαν οι εμπνευστές της!
  Η κορυφαία-συμβολική επιχείρηση πειρατείας κατά του μόνου καθεστώτος ήττας της αγοραίας δημοκρατίας. Του σοβιετικού καθεστώτος, ή καλύτερα της Σοβιετικής Ένωσης, του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία του πολιτισμού των λαών.
  -Τι ήταν η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα";
  Η κορυφαία επιχείρηση υποδούλωσης των λαών κατά τον 20ο αιώνα
  -Εναντίον ποιου άλλου;
  Μα εναντίον της κορυφαίας επιχείρησης απελευθέρωσης των λαών κατά τον 20ο αιώνα!
  -Η υποδούλωση αυτή από που είχε αρχίσει να χτίζεται;
  Μα από τους ίδιους τους χώρους και τις χώρες που έγινε νόμος ο φασισμός
  -Και πως αρχίζει μια επιχείρηση υποδούλωσης των λαών και του λαού;
  Μα με τη νομιμοποίηση του φασισμού σε κάθε κυψελίδα παραγωγής και οικοδόμησης κοινωνικών σχέσεων. Στο οικοδόμημα και στο επι-οικοδόμημα αυτών.     -Επομένως είναι σωστό να λέμε απλά και μόνο το χαρακτηρισμό: 'Ιταλική' ή 'Γερμανική' επέμβαση, εισβολή και κατοχή;
  Για τον λαό φυσικά και όχι για τους απολογητέ των μεγαλο-ιδιωτικών παρασίτων που ονειρεύονται την πειρατεία των λαϊκών δικαιωμάτων ως το ιδανικό πολίτευμα για τη θέση τους και την Τάξη τους
  -Ή μήπως είναι σωστότερο να λέμε, για το χρονικό της Ναζιστικής κατοχής, για την εκ των έξω της χώρας στρατιωτική επέμβαση και στη συνέχεια πολιτική  βοήθεια ενθρόνισης του φασισμού στην Ελλάδα; Βοήθεια στα καθάρματα που υπάρχουν σε κάθε χώρο και χώρα, όπως είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Χιτλερ όταν ρωτήθηκε για το πως θα κυβερνήσει τις χώρες και τους χώρους που θα υποδουλώσει-κυριεύσει.
   -Και ποια είναι και ήταν η κορυφαία επιχείρηση του καθεστώτος εκείνου για το λαό της Ελλάδας πχ;
  Μα ποιο άλλο από την τοπική ιστορία της επιμέρους 'Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα' στην Ελλάδα, όπως και σ' όλους τους τόπους, σ' όλες τις χώρες και όλους τους χώρους σωστότερα.
  -Σήμερα λοιπόν τι γίνεται; 
  Θέλει πολύ προσπάθεια κανείς για να αντιληφθεί τη σύγχρονη 'Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα' μέσα από τους ίδιους τους νόμους του σύγχρονου κράτους, όπως έχει μεταλλαχθεί μετά και την ήττα και την κατάρρευση της Σοβιετικής ένωσης και των Κομμουνιστικών κομμάτων, ειδικά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο;
   -Ποια η διαφορά και η σχέση μεταξύ αυτού που καθισχύει ως 'κατοχή', στη λαϊκή γλώσσα,  ακόμα, και της κατεύθυνσης της σημερινής δυναμικής της κυρίαρχης πολιτικής; Και ποιες είναι οι ειδικές δυνάμεις εφόδου της σύγχρονης 'Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα' κατά των λαών; 
  Μα ποιες άλλες από αυτές που το σύγχρονο κράτος αποφεύγει να τις καταδικάσει ως εγκληματικές από τη φύση της 'ιδεολογίας τους. Το σύγχρονο κράτος επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει το γεγονός ότι ο φασισμός δεν μπορεί να μην είναι εγκληματικός. Γι αυτό και τους καλεί, τους φασίστες, στις επετείους εορτασμού του λαού κατά της κατοχής, κατά της επιχείρησης εκείνης, Μπαρμπαρόσα με τα τοπικά παρακλάδια της, της επιχείρησης ένοπλης πειρατείας, διά του ίδιου του νόμου του κράτους Τους, κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά των εργατικών δικαιωμάτων, κατά των παραγωγών του πλούτου από τους ιδεολόγους των παράσιτων της ανθρώπινης κοινωνίας. 
  Γι αυτό και τιμωρεί κάθε έναν αντιστέκεται στη θεσμική αυτή πρωτοπορία της νομιμοποίησης του φασισμού, κάθε έναν που μπορεί να κατέχει θέση στο σύγχρονο αυτό κρατικό μόρφωμα, στο σύγχρονο αυτό υπερχώριο πειρατικό χταπόδι της “Ε-Ε”.
  “Ε-Ε”, η εξέλιξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, της πειρατείας κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών μέσω της εμπορευματοποίησής τους. 
  Απλά πράματα!    
  Αυτά είπαν και στους αξιωματούχους των Ναζί, οι μέντορες των ηγεσιών του -εκ των υστέρων- ΝΑΤΟ, κλπ, για να τους πείσουν να συνεργαστούν μαζί τους σ' αυτή τη νέα εποχή, της νέας τάξης της αγοράς.
  Δεν χρειάζονται όπλα για να υποδουλώσεις ένα λαό. Μέσω της αγοράς το καταφέρνεις πολύ πιο αποτελεσματικά, όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί θεαματικά!
  Ελάτε να κάνουμε μπίζνες!
  Και τους πήραν!
  Από τις μεγαλύτερες μπίζνες είναι να βάζει ο ίδιος ο λαός στη κυβέρνηση μια 'αριστερά' για να του κόψει τα κοινωνικά του δικαιώματα. Αφού άλλωστε η κορύφωση της επιτυχίας αυτού του σχεδίου εκφράστηκε με την αυτοδιάλυση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης από το ίδιο το ΚΚΣΕ με την εισαγωγή της αγοραίας φιλοσοφίας στις γραμμές του.
  Ώ τι κέρδη! Ώ τι επιτυχία! Η μεγαλύτερη μπίζνα του 20ου αιώνα!
  Και θα μας χαλάσει την επιχείρηση αυτή ένας δημαρχάκος τώρα; Χώσ' τον μέσα. Να μη σηκώνει κεφάλι εύκολα η λαϊκή λεία! Το λέει ο νόμος άλλωστε! 
  Άρα, αγαπητέ και φιλότιμε αναγνώστη, ποια τα συμπεράσματα; 
  Να και ένα παράδειγμα ζωντανό:  Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Ρέντη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που οδηγείται σε δίκη επειδή δεν έδωσε χώρο και στοιχεία στη Χρυσή Αυγή.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:

       «Τo Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
    Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απογόνων των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.
    Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση, αλλά και το διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες.Η απόφαση αυτή του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.Ο λαός της Νίκαιας και του Αγ. Ι. Ρέντη, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη.
    Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
     Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».     Η κατοχή και η υποδούλωση έχουν το ίδιο νόημα. Γι αυτό και το λαϊκό κίνημα σ' αυτό το σημείο, πρέπει να σημειώσει -και σημειώνει- κάποιο περισσότερο βήμα, ώστε να μπορεί  να απομονώνει και να εξουδετερώνει την πανούκλα του φασισμού που βρίσκει τις αγοραίες ρωγμές, στις κοινωνικές σχέσεις, μόνιμα σαν οδούς για την ανάπτυξή του.
  Σ' αυτό πάνω το Κομμουνιστικό κίνημα έχει καθήκον να προχωρήσει και πράγματι προχωράει, δείχνοντας το δρόμο για τη λευτεριά του λαού και των λαών, από τις αλυσίδες της καταστροφής του. 
Γ.Κ.
Σκιάθος, 23 του Οκτώβρη 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω ο φασισμός 
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση