αρχική σελίδα πολιτική Αγώνας-γνώση-τόλμη-αντοχή! 42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. (Την Κυριακή 11-9-2016 η προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σκιάθο)

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Αγώνας-γνώση-τόλμη-αντοχή! 42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. (Την Κυριακή 11-9-2016 η προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σκιάθο) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την ΚΝΕ και την ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ.   
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 21:54


Αποτέλεσμα εικόνας για 42ο φεστιβαλ κνε

Αποτέλεσμα εικόνας για 42ο φεστιβαλ κνε

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Κυριακή, 11 του Σεπτέμβρη 2016

στις 8 το βράδυ

στο Λαιμό στο Μπούρτζι

Ομιλία
Έκθεση φωτογραφίας
Προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα
τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ
    Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή" αποτελεί μια πλατιά, πολύμορφη παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία εδώ και 42 χρόνια, έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση χιλιάδων νέων και εργαζομένων ως το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός. Η διαδρομή του μέσα στο χρόνο αντί να "γερνάει" το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, όλο και το ανανεώνει, καθώς, κάθε χρόνο, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με μεράκι, ανιδιοτέλεια και μεγάλη φαντασία φτιάχνουν έξω από χορηγούς ένα φεστιβάλ από νέους για νέους.
    Το βασικό υλικό που το κρατάει αγέραστο είναι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση, τις πολλές δυσκολίες που γεννά στις ζωές μας το σύστημα που εξουσιάζουν μια χούφτα παράσιτα πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας, και λέγεται καπιταλισμός, αλλά και ο στόχος για το χτίσιμο μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
     Οι λέξεις που αποτελούν το πρώτο μέρος του συνθήματος του φετινού 42ου Φεστιβάλ περιγράφουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ΚΝΕ και ταιριάζουν σε κάθε παιδί της εργατικής τάξης:
    Να αγωνίζεται για μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις δυσκολίες, κόντρα σε αυτούς που τις γεννάνε και μας καλούν να συμβιβαστούμε με αυτές.
    Να γνωρίζει τις δυνατότητες της κοινωνίας να ζήσει σήμερα ο άνθρωπος καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του και γιατί το καπιταλιστικό σύστημα εμποδίζει σήμερα κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα να έρχεται σε επαφή με τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας που όταν το πήρε απόφαση, ξεπέρασε φόβους, δυσκολίες και με μπροστάρη το ΚΚΕ έγραψε ηρωικές σελίδες στην ιστορία του τόπου.
    Να τολμά σπάζοντας την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, και να αντέχει στις δυσκολίες, τα διλήμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος.
Αποτέλεσμα εικόνας για Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-"Οδηγητή"