αρχική σελίδα κοινωνία Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Δημοφιλή

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (με πρόλογο της Συντακτικής μας Επιτροπής)   
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 08:36
  Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης -στην πλατεία Αριστοτέλους- το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα.
Σημείωση της Συντακτικής μας Επιτροπής 
   Μπήκαμε πια στο Σεπτέμβρη και η ελληνική κεφαλαιοκρατική κυβέρνηση -από κοινού με τους ξένους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους του τόπου μας- ετοιμάζει έναν ακόμα γύρο άγριας αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα. Τούτη τη φορά, εκτός από την αδυσώπητη φοροκαταιγίδα στις πλάτες των εργαζομένων, το ελληνικό κεφαλαιοκρατικό καθεστώς, οι ξένοι πάτρονές του και οι αδιάντροποι ψευτοαριστεροί διαχειριστές του, έχουν πλέον δηλώσει την "αποφασιστικότητά τους" να ξεθεμελιώσουν και τα τελευταία εναπομείναντα εργατικά μας δικαιώματα, να μετατρέψουν τη μισθωτή εργασία σ' ένα σκέτο "λάστιχο", για να την εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο με όρους απομύζησης του μέγιστου ποσοστού κέρδους.
   Ένα νέο κύμα κατασυκοφάντησης της ίδιας της έννοιας της συλλογικής οργάνωσης και πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων εξαπολύεται από τα προπαγανδιστικά μέσα και δίκτυα των μπουρζουάδων εκμεταλλευτών, των οποίων όλα τα σφυριά βαράνε πάνω στον ίδιο χαβά: "άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας, άρση της ...υπερπροστασίας της εργασίας και του ...συνδικαλισμού"!!! Με τέτοια αδιαντροπιά, με τέτοιο θράσος, λες και μιλάνε σε τίποτε άβουλα και λοβοτομημένα ανδρείκελλα και όχι στην εργατική τάξη που υφίσταται τη σκλαβιά του κεφαλαίου και του κράτους του καθημερινά μέσα στα εργασιακά κάτεργα (εργοστάσια, εργοτάξια, αλυσίδες καταστημάτων...), τα καπιταλιστικά παράσιτα απαιτούν πλέον από τους πολιτικάντηδες υπηρέτες τους να διαλύσουν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης για σταθερή και με δικαιώματα εργασία και, ταυτόχρονα, να στερήσουν από την εργατική τάξη ακόμα και τη δυνατότητα αντίστασής της με απεργιακούς αγώνες  στον καπιταλιστικό βούρδουλα.
   Οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες και οι δήθεν διαβεβαιώσεις και τα καθησυχάσματα των ψευτοαριστερών κυβερνώντων, ότι δήθεν έχουν "κόκκινες γραμμές" που αποκλείεται να ...υπερβούν -ακόμα και εάν επιμείνουν οι "δανειστές"-  ή ότι τάχα προωθούν μια ... "δίκαιη ανάπτυξη", είναι κούφια λόγια άνευ της παραμικρής αξίας και σημασίας. Ηχούν μάλιστα εντελώς γελοία στα στόματα των κατ' επάγγελμα ψευδολόγων-δημαγωγών της ομάδας του Τσίπρα, οι οποίοι όχι απλώς εξαπάτησαν τον εργαζόμενο λαό, αλλά του φόρεσαν τη θανατερή θηλιά της πιο μαύρης εξάρτησης για τα επόμενα 100 χρόνια (νομίζοντας φυσικά ότι ο καπιταλισμός τους θα ...επιζήσει ένα τέτοιο χρονικό διάστημα....). Η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου και της αντίστοιχης ψευδολογίας των ψευτοαριστερών υπηρετών του συστήματος οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα νιώσει πάνω στο σβέρκο τους να επικρέμεται η απειλή της συντριβής τους από την εργατική τάξη και το λαό μας, δεν αισθάνθηκαν ακόμα το φόβο για το κοφτερό σπαθί της οργής του λαού, δεν αισθάνθηκαν την ένταση και την κλιμάκωση της οργανωμένης ταξικής του πάλης. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει σήμερα να αλλάξει οριστικά, αλλάζοντας και τους συσχετισμούς των δυνάμεων και γεμίζοντας επιτέλους με κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα τις μάζες ώστε να εξορμήσουν για την κατάχτηση των δικαιωμάτων τους, της ζωής και της λευτεριάς τους.
   Από την άποψη αυτή η έκκληση της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) την οποία λάβαμε και δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη, για οργανωμένη μετάβαση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, στις 10 του Σεπτέμβρη 2016, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση, ώστε να ακουστεί στεντόρεια η φωνή του λαού μας μπροστά στα άντρα και στα κογκλαβια των ξεζουμιστών του: "Ως εδώ και μη παρέκει! Παλεύουμε  ανειρήνευτα, οργανωμένοι και αποφασισμένοι για τη ζωή που μας ανήκει ακέραια!" η έκκληση αυτή λοιπόν μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή και έναν αποφασιστικό σταθμό στην πορεία για την ταξική εργατολαϊκή ανασυγκρότηση και αντεπίθεση.
   Γιατί, πέρα από επιμέρους διαφορές αποχρώσεων και εκτιμήσεων σε πολιτικά ζητήματα με τη μια ή την άλλη επιμέρους ανάλυση ή τακτική, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει καλοπροαίρετος άνθρωπος του λαού μας που θα αμφισβητήσει ότι το ΠΑΜΕ στέκεται με επάξιο τρόπο, καθημερινά, αδιάκοπα στην εμπροσθοφυλακή όλων των εργατικών αγώνων.
   Ας μελετήσουμε επομένως με πολλή προσοχή την έκκλησή του στην εργατική τάξη και κυρίως ας λάβουμε τις αποφάσεις που οι καιροί επιβάλλουν παίρνοντας έμπρακτα τη θέση που μας ανήκει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ας γίνει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το άλλο Σάββατο, αληθινό "Πάλης ξεκίνημα" που θα βρει τη συνέχεια και την κλιμάκωσή του στις μεγάλες μάχες που αναπόφευκτα πλησιάζουν.
Σκιάθος, 3 του Σεπτέμβρη 2016
Η συντακτική επιτροπή της sispirosi.gr 
 


Ακολουθεί ολόκληρη η έκκληση του ΠΑΜΕ, η οποία έχει ως εξής:
 
Κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

 

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

  Οι φετινοί αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργαζομένων με τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και όσων υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

  Να μη χαριστούμε σε κανέναν! Δεν πάει άλλο!

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν αιχμάλωτους στα ελάχιστα, χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, ανασφάλιστους, για να μας έχουν του χεριού τους. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους τόπους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Είναι η ίδια η πολιτική του κεφαλαίου που οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών, στο ασταμάτητο κύμα λουκέτων στους μικρούς επαγγελματίες.

Όχι στους φόρους και στη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία!

  Η συνεχής καταιγίδα των μέτρων σφαγιάζει δικαιώματα, επιδεινώνει τη ζωή μας! Ηδη η τσέπη χιλιάδων συνταξιούχων έχει αδειάσει από τον πρόσφατο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό που πέρασε η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα δυναμώνει η φοροληστεία με παλιά και νέα μέτρα και βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αξιοποιώντας παλιούς και νέους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

  Eμείς δε ζούμε με 400 ευρώ!

  Ο μέσος μισθωτός, πριν από τη φορολογία εισοδήματός του, έχει χάσει το 25% της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών που είχε το 2009. Με βάση τα άγρια φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια, οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης.

Κανένας πλειστηριασμός! Κανένα σπίτι, χωράφι στα χέρια τραπεζίτη!

Να προστατέψουμε τη λαϊκή κατοικία από τα «κοράκια» που καραδοκούν!

  Να δυναμώσει η αλληλεγγύη!

  Κανένας δεν μπορεί να δίνει χρόνο σε δήθεν «κόκκινες» γραμμές, να αποδέχεται την κοροϊδία, τις παροχές - ψίχουλα όταν μας τα έχουν πάρει όλα. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται πως αυτή η κατηφόρα χωρίς φρένο είναι για το καλό μας! Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών.

Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

  Αυτή είναι η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης. Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Η εργατική - λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία.

  Ανάπτυξη για το λαό, όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων!

  Το νέο μοντέλο, της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης», που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Το «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

  Όχι στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!

  Τα νέα μέτρα που ακολουθούν στα Εργασιακά, στις απολύσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνεχόμενα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική - λαϊκή οικογένεια έχουν έναν και μόνο κερδισμένο: Τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε κάθε κλάδο.

  Ετοιμάζουν νέα πλήγματα, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε!

  Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

  Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο του ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

  Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία!

  Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

  Έχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία! Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση. Χτυπούν τα σωματεία που παραμένουν, παρά τα προβλήματα που έχουν, δύναμη των εργατικών - συνδικαλιστικών αγώνων.

  Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

  Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ! Οργάνωση στα σωματεία μας!

  Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, διευρύνουμε τη λαϊκή συμμαχία!

  Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην Ασφάλιση. Να δυναμώσουν την οργάνωσή τους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βρίσκονται στις γραμμές της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η στρατηγική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης, υποταγής!

  Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

  Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω κάτω!

  Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα. Με ενιαίο μέτωπο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, σε ΕΕ - ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για άλλη προοπτική, προς όφελος του λαού, με το λαό αφέντη!

  Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία, που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας.

Από το περσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση