αρχική σελίδα παιδεία Έδωσαν πλασματικούς πίνακες "πλεονασμάτων" εκπαιδευτικών, για να κρύψουν από το λαό μας τις πραγματικές ανάγκες.... Ανοιχτή καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εναντίον των εκφραστών της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της "Παιδείας"...

Δημοφιλή

Έδωσαν πλασματικούς πίνακες "πλεονασμάτων" εκπαιδευτικών, για να κρύψουν από το λαό μας τις πραγματικές ανάγκες.... Ανοιχτή καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εναντίον των εκφραστών της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της "Παιδείας"... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ   
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 19:27
Αποτέλεσμα εικόνας για παμε εκπαιδευτικων

  Σε όσους από τους φίλους αναγνώστες εκπαιδευτικούς αναρωτιούνται ακόμα με ...απορία πώς η απερίγραπτη κουστωδία  του «υπουργού παιδείας» των ξεπουλημένων τοποτηρητών του ευρω-ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα κατόρθωσε το ...ακατόρθωτο στα χρονικά της δύστυχης "δημόσιας εκπαίδευσης", δηλαδή να πετάξει στα αζήτητα το 95% των αιτήσεων για μετάθεση κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ακόμα και εκπαιδευτικών με ...εκατοντάδες μόρια και με μπόλικη προϋπηρεσία σε νησιά και σε κατσάβραχα,  "αφιερώνουμε" την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΜΕ των Εκπαιδευτικών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες.


    Το κείμενο του ΠΑΜΕ ξεσκεπάζει όλη τη μαυρίλα της απερίγραπτης "κυβέρνησης"-μαριονέτας  και των κατά περιοχές τοποτηρητών-λακέδων της, οι οποίοι έδωσαν ψεύτικους αριθμούς τόσο των εκπαιδευτικών κενών όσο και των δήθεν "πλεονασμάτων", μόνο και μόνο για να πετσοκόψουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

  Για να μαζευτούν τα χρήματα εκείνα που οι σιχαμεροί αυτοί ψευτοαριστεροί λαογδάρτες, τύπου Τσίπρα, Σταθάκη, Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Χουλιαράκη, Σκουρλέτη και σία, θα ρίξουν με το φτυάρι στον ακόρεστο καταπιόνα των ευρω-ιμπεριαλιστών και αμερικάνων πατρώνων τους, αλλά και των ντόπιων καπιταλιστικών σκυλόψαρων... Με σκοπό για να εξασφαλίσουν μια ακόμα ....ζεστή εξουσιαστική αγκαλιά με τα λυσσασμένα σκυλιά της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, του Παρισιού και του Βερολίνου, με τους απαίσιους δολοφόνους των λαών τύπου Γιούνκερ, Ολάντ, Γκάμπριελ και σία...  Σαν αυτές τις αγκαλιές στις οποίες ο  αρχι-Ιούδας του "Μαξίμου" συνηθίζει να φωτογραφίζεται τον τελευταίο καιρό, ίσως επί τη επετείω της απάτης του αιώνα που αδίσταχτα και κυνικά σκάρωσε πέρσι τέτοια εποχή με το ναρκοθετημένο εξαρχής δημοψήφισμα και με το σκόπιμο κλείσιμο των τραπεζών που μας μεθόδεψε, κατόπιν συμφωνίας με τους διεθνείς εγκληματίες-τοκογλύφους, που άλλωστε τον πατρονάρουν από χρόνια...

  Αυτή είναι η πραγματικότητα, αφελείς φίλοι εκπαιδευτικοί που πιστέψατε στη μαφία των "Τσιπροκαμμένων" (και δεν είστε οι μόνοι φυσικά! ) Και αυτή κι ακόμη χειρότερη θα είναι η πραγματικότητα αν εσείς οι ίδιοι και όλοι οι εργαζόμενοι δεν στείλετε με τον αγώνα σας όλους τους λαογδάρτες της κεφαλαιοκρατίας στη χωματερή της Ιστορίας, αφού φυσικά λογοδοτήσουν στο επαναστατικό της Δικαστήριο...

2-7-2016

    Για τον καθορισμό των κενών και των πλεονασμάτων από τα ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2016-2017

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Την τρέχουσα περίοδο συνεδριάζουν τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ με θέμα τα κενά και τα πλεονάσματα κάθε περιοχής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν τα οργανικά κενά, με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και συνολικότερα αποτυπώνουν σε γενικές γραμμές τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά περιφέρεια και θα καθορίσουν τις εργασιακό μέλλον μονίμων και αναπληρωτών.

  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχοντας την ίδια αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρεί να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα για την κατάσταση στην εκπαίδευση.

   Έτσι, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου, δηλαδή με βάση τα 27άρια - 30άρια τμήματα, τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των ΕΠΑ.Λ., την κατάργηση του 3ωρου για τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής και τη διατήρηση της αύξησης ωραρίου, τα υπηρεσιακά συμβούλια καλούνται να ελέγξουν τους πίνακες με βάση την εγκύκλιο προκειμένου οι Περιφερειακοί Διευθυντές να κάνουν τις εκτιμήσεις τους για τη νέα χρονιά! Επί της ουσίας δηλαδή καλούνται να επικυρώσουν τη συνολική αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική και της παρούσας κυβέρνησης που οδηγεί:

  1. στη διαμόρφωση πλασματικών (σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες) πλεονασμάτων

  2. στην αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που θα μετακινούνται σε περισσότερα σχολεία

  3. στην απόλυση αναπληρωτών και τη διαρκή ομηρεία τους

  4. στην πλασματική κάλυψη όλων των κενών, αφού στη διαδικασία υπολογισμού εμπίπτουν συνάδελφοι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης (π.χ. Δ/ντές σχολείων), αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, Υπουργεία ή άλλους φορείς. Με αυτό τον τρόπο φαινομενικά το Υπουργείο εμφανίζει συντριπτικά μεγάλο αριθμό κλάδων σχεδόν να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων!

   Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κλάδοι παρουσιάζονται πλεονασματικοί ή με ελάχιστα ελλείμματα, γεγονός που θα οδηγήσει στον περιορισμό των μεταθέσεων και την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών.

Οι αιρετοί του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να επικυρώσουν τους πίνακες που δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, αφού οι πίνακες αυτοί δε συντάχθηκαν με βάση τα κριτήρια που θέτει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα:

  • 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 μαθητές ανά τμήμα προσανατολισμού, 10 μαθητές στα εργαστήρια

  • Να δίνονται όλα τα διευθυντικά κενά οργανικά, κάθε θέση που μένει κενή λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης

  • Όλοι οι συνάδελφοι να έχουν οργανική θέση

  • επαναφορά του παλιού ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς της β/θμιας εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι αιρετοί που εκλεγήκαμε με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τα σωματεία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Να ενημερώνουμε, να αποκαλύπτουμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις της Κρατικής Διοίκησης, χωρίς να ’χουμε αυταπάτες για το ρόλο τους, καθώς αντικειμενικά καλούνται να είναι οχήματα εφαρμογής της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ουσιαστικά υλοποιούν την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

 

23-6-2016

Αποτέλεσμα εικόνας για παμε εκπαιδευτικων 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση