αρχική σελίδα παιδεία Κανένας αναπληρωτής-ωρομίσθιος δεν περισσεύει στην Εκπαίδευση! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ελαστική-ανασφάλιστη δουλειά! (Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 10 το πρωί.)

Δημοφιλή

Κανένας αναπληρωτής-ωρομίσθιος δεν περισσεύει στην Εκπαίδευση! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ελαστική-ανασφάλιστη δουλειά! (Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 10 το πρωί.) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση.   
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 06:35
Αποτέλεσμα εικόνας για μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 8 Ιούνη   
   Από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, η οποία και διοργανώνει το Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της 23ης Ιουνίου 2016, διεκδικώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω έκκληση:

Όλοι στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της 23ης Ιουνίου 2016.
   Κανείς μας δεν περισσεύει! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ανασφάλεια και η ελαστική εργασία!

   Κάθε χρόνο μπαίνουμε στη δοκιμασία της μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή, για να αναπληρώσουμε ουσιαστικά τον ίδιο μας τον εαυτό, αφήνοντας πολλές φορές πίσω οικογένεια και παιδιά. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη σχολική χρονιά (2016 - 2017) να προχωρήσει σε τεράστια περικοπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους, σαν εκπαιδευτικούς με ημερομηνία λήξης που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Τώρα μας λένε ότι πρέπει, πολλοί από εμάς, να πάμε μια για πάντα στο σπίτι μας. Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί γίνονται 10.000 απολύσεις. Αυτό επιβάλλουν τα μέτρα μείωσης των δαπανών για την Παιδεία. Βλέπετε είναι πιο σημαντικό να δώσουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στις μεγαλοεπιχειρήσεις παρά στη μόρφωση των παιδιών. Η υλοποίηση του 3ου Μνημονίου είναι εδώ.
  Η επίθεση που δεχόμαστε συνολικά στα δικαιώματα μας είναι πολύ σκληρή ( αύξηση ΦΠΑ , περικοπές υγείας , κόφτης μισθών και συντάξεων, κλπ) .... φέτος η χρονιά κλείνει με 3.700 κενά!!! Το σχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι απλό: «ΕΞΑΦΑΝΙΖΩ ΤΑ ΚΕΝΑ – ΜΕΙΩΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΤΣΑΛΑΚΩΝΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΑΠΟΛΥΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ…» Γι’ αυτό το λόγο: 
 Κλείνει ολοήμερα σχολεία πετώντας έξω χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές.
 Κλείνει τμήματα ένταξης και δομές ειδικής αγωγής.
 Κλείνει νηπιαγωγεία.
Διώχνει βίαια από το σχολείο όλους εμάς που έχουμε αντικείμενα ειδικότητας.
   Αυτή την επίθεση, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε!! Αναπληρωτές και Μόνιμοι, ανεξάρτητα από το τι ειδικότητα και τι πτυχίο έχει ο καθένας μας, αν είναι στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια. Μακριά από μας η διάσπαση, ο συντεχνιασμός και η ανθρωποφαγία. Αυτό το παιχνίδι βολεύει την κυβέρνηση!! Από το σχολείο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!!
  Τα κενά το Σεπτέμβρη θα είναι πάνω από 28.000!! Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για μαζικούς διορισμούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για ΜΟΡΦΩΣΗ και ΔΟΥΛΕΙΑ με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Μέσα από τα σωματεία μας. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας. Αυτό είναι συνάδελφοι το όπλο μας και όχι ο καθένας μόνος η χωρισμένος σε διάφορες ομάδες που δρουν μέσα στον κλάδο. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!
   Συνεχίζουμε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους διδασκόντων την ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τις εξελίξεις, την ενημέρωση τω φυσικών μας συμμάχων, των γονιών.  Να παρθούν τώρα πίσω οι κυβερνητικές αποφάσεις (Ολοήμερα, Ειδικότητες, Τμήματα ένταξης, νηπιαγωγεία) 
    Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι η επίθεση μας αφορά όλους:

Διεκδικούμε, όλοι μαζί, μέσα από τα σωματεία μας, τα παρακάτω κοινά αιτήματα:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
-Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
-Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
-Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων. 

 

  • Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτέμβρη. Ολοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία μόνο φάση, ώστε να μπορέσουν ν' ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
  • Με την απόλυση των αναπληρωτών μέσα στον Ιούνη, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει για όλους τους αναπληρωτές ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμιά μείωση μισθού αναπληρωτή συναδέλφου. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας μας και των επιστημονικών προσόντων μας (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ). Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα.
  • Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής μας άδειας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους.

Επιπλέον απαιτούμε:

  • Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το Ολοήμερο. Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις για περικοπές στα Τμήματα Ενταξης, τα Νηπιαγωγεία και το Γυμνάσιο, οι περικοπές στα μαθήματα ειδικοτήτων.
  • Ολα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  • Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα 15 για τα νηπιαγωγεία, Α' και Β' τάξη και 20 στις υπόλοιπες.
  • Επαναφορά των υπευθύνων στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
  • Αμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Να λειτουργήσουν όλα τα αναγκαία Τμήματα Ενταξης. Στην Παράλληλη Στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
  • Να μη μείνει κανένα παιδί που κάνει αίτηση η οικογένειά του εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Να εγγραφούν όσα Προνήπια κάνουν αίτηση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
  Συνεχίζουμε με πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών το 2ο δεκαήμερο του Ιούνη και συλλογή υπογραφών με τα παρακάτω αιτήματα
    ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!

www.anaplirwtes.gr
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση