αρχική σελίδα κοινωνία ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Είναι αδίστακτοι! – Επιδιώκουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!...

Δημοφιλή

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Είναι αδίστακτοι! – Επιδιώκουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ)   
Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 10:03
   
    Από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου.
    Αφορά το μέγιστο ζήτημα της πλήρους ανατροπής -κυριολεκτικά ανατίναξης- όλων των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που προωθεί -αδίστακτη όπως πάντα- η κυβέρνηση της αστικοποιημένης, ευρω-λακέδικηςψευτοαριστεράς και του ακροδεξιού αμερικανολακέ συνεταίρου της, πάντοτε με τις οδηγίες των ευρω-ιμπεριαλιστών πατρώνων της, αλλά και των ντόπιων πλουτοκρατών εκμεταλλευτών, για να πάρει την επόμενη "δόση" της.
   Ήδη η μαφία εκείνη των νομικών υπηρετών του πολυεθνικού κεφαλαίου που λέγεται "ευρωδικαστήριο" (και το οποίο έχει ανακηρύξει τα φιρμάνια του σε ανώτερα του εθνικού δικαίου των κρατών - και προπάντων των ξεπουλημένων μπανανιών--νεοαποικιακών υποχείριων του ευρωιμπεριαλισμού, σαν την Ελλάδα των Τσιπροκαμμένων δανειοληπτών...- ) έδωσε κατεύθυνση να επιτραπούν πλέον χωρίς κωλύματα οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων από τους καπιταλιστές. Οι κεφαλαιοκρατικές βδέλλες το ονομάζουν αυτό το αίσχος "ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα" τους. Και τα δικαστικά ευρω-τσόλια που βρίσκονται στη δούλεψή τους σπεύδουν να διατάξουν τους πολιτικάντηδες φασουλήδες της ολιγαρχίας...
 Πρόκειται για ένα γεγονός που προωθεί ακόμα πιο γρήγορα των εξανδραποδισμό της Εργατικής Τάξης από το κεφάλαιο και που αναμένεται να συνδυαστεί με την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας και του απεργιακού δικαιώματος... Το πράγμα χοντραίνει πολύ και η απάντηση που πρέπει να δώσει ο εργαζόμενος λαός στην ξεσαλωμένη κεφαλαιοκρατία επιβάλλεται να είναι άμεση και συντριπτική. Πρέπει να είναι απάντηση που θα τσακίζει τα δόντια τόσο της ντόπιας λακέδικης πλουτοκρατίας όσο και των ιμπεριαλιστών πατρώνων και χρηματοδοτών της. 
       Γράφει λοιπόν το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:

11/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι Αδίστακτοι! – Επιδιώκουν την Απελευθέρωση των Ομαδικών Απολύσεων!

Λύνουν τα χέρια-και με τη βούλα του νόμου- στις πολυεθνικές για να εξαφανίσουν μισθούς και δικαιώματα!

   Με εισήγηση του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ προτείνεται να δικαιωθεί η πολυεθνική «LAFARGE - ΑΓΕΤ» που είχε κάνει ομαδικές απολύσεις κατά παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας.

   Επιχειρηματικοί Όμιλοι, Αστική Δικαιοσύνη, Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενιαία επιτίθενται ενάντια στο λαό, στους εργαζόμενους! Θέλουν να καταργήσουν και το ελάχιστο δίκτυ προστασίας των εργαζομένων, που έχει απομείνει μετά τον σφαγιασμό των τελευταίων χρόνων.

   Αν η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

   Είναι απαίτηση των Πολυεθνικών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από εργαζόμενους με δικαιώματα, να μπορούν να στέλνουν στην Ανεργία και την εξαθλίωση αυτούς που για χρόνια παρήγαγαν αμύθητο πλούτο.

   Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Κόμματα και οι Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, και το νομικό πλαίσιο που οικοδομούν, οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» τους στόχο έχουν να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα, την όποια προστασία είχε ο εργάτης, ώστε οι πολυεθνικές να αυγατίζουν τα κέρδη τους!

   Ο παράδεισος των πολυεθνικών θα είναι η Κόλαση των εργαζομένων με μεγαλύτερα θύματα τους νέους, τις γυναίκες και τους πρόσφυγες και μετανάστες!

   Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.

         Η Επίθεση Δεν Έχει Τέλος!
         Μόνη Διέξοδος Η Αντίσταση!
         Ο Αγώνας για την Ανατροπή της Βάρβαρης Πολιτικής τους!

    Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος έδειξαν ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντεργατική πολιτική. Μπορεί να καθυστερήσει αντεργατικά μέτρα, να εμποδίσει την εφαρμογή τους!

   Σε κάθε χώρο δουλειάς να ανοίξει γερή συζήτηση. Να μην πέσει κανένας εργαζόμενος στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όλοι σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε στους σχεδιασμούς των νέων μέτρων κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε.Ε.

H Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ Μαγνησίας


 
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση