αρχική σελίδα παιδεία Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου: Να μην περικοπεί επ’ ουδενί λόγω το επίδομα προβληματικής περιοχής των υπαλλήλων. ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ μετά από σχετικό αίτημα των εκπαιδευτικών της Σκιάθου.

Δημοφιλή

Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου: Να μην περικοπεί επ’ ουδενί λόγω το επίδομα προβληματικής περιοχής των υπαλλήλων. ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ μετά από σχετικό αίτημα των εκπαιδευτικών της Σκιάθου. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου.   
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 06:43

   

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίασή του στις 22.3.2016, αφού συζήτησε προ της ημερησίας διατάξεως τη σχετική επιστολή των εκπαιδευτικών του νησιού μας και τις τοποθετήσεις των παρισταμένων στη συνεδρίαση εκπροσώπων των υπογραφόντων εκπαιδευτικών (του Θανάση Καρακαστανιά και του Νίκου Παπακωνσταντίνου) αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με τη διατήρηση του επιδόματος των προβληματικών (απομακρυσμένων - παραμεθορίων) περιοχών για τους υπαλλήλους (εκπαιδευτικούς κ.ά.) των Βορείων Σποράδων. Σας το παραθέτουμε:                      "  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

 

    Εν όψει της απόφασης της Κυβέρνησης (Άρθρο 19,νόμος 4354/15,ΦΕΚ α 176 για το νέο μισθολόγιο), να «επανακαθορίσει με ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι της 31/3/2016» την καταβολή επιδόματος προβληματικής περιοχής, ανερχόμενο στο ποσό των 100,00 € (μεικτά) και λαμβάνοντας υπόψη ότι :

    Ο Δήμος Σκιάθου θέτει σε βασική προτεραιότητα το ζήτημα της πλήρους, έγκαιρης και ουσιαστικής στελέχωσης των σχολικών μονάδων του νησιού.
   Η κατάργηση θα αποτελέσει ισχυρό επιπλέον αντικίνητρο για τη μη προσέλευση εκπαιδευτικών και ισχυρό κίνητρο για να αιτηθούν οι ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικοί μεταθέσεις και αποσπάσεις από τα νησιά.
    Τα  επίσημα στοιχεία της «διαδημοτικής κινητικότητας».
                    αποφασίζει ομόφωνα
    να σταθεί φυσικός σύμμαχος των εκπαιδευτικών λειτουργών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα τους, για να μην περικοπεί επ’ ουδενί λόγω το επίδομα προβληματικής περιοχής από την μισθοδοσία τους, και δεσμεύεται να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο ή συναρμόδιο φορέα ή υπηρεσία και γενικά να πράξει ό, τι είναι δυνατόν για την επιτυχία του κοινού σκοπού.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας, ως εκπροσώπους μας,  να υποστηρίξουν το αίτημά μας όπου μπορούν."

    Η sispirosi.gr χαιρετίζει ως απολύτως θετική πράξη του Δήμου Σκιάθου την παραπάνω στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου στο δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και ελπίζει να συντονιστεί ο αγώνας τόσο των εκπαιδευτικών όσο και της Τοπικής αυτοδιοίκησης των Βορείων Σποράδων και όλων των νησιών μας, για να μην περάσει η νέα κατάφωρη αδικία που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση