αρχική σελίδα

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
Για την ιστορική πορεία του ''ευρωκομμουνισμού'' (Επισημάνσεις και παρατηρήσεις πάνω σε δυο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ) PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Νίκο Παπακωνσταντίνου   
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 11:12

santiago-carillo

    Στο 4ο τεύχος του περιοδικού "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ", θεωρητικού-πολιτικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, δημοσιεύονται δυο άρθρα Ευρωπαίων κομμουνιστών αναλυτών, στελεχών  αντίστοιχων κομμουνιστικών κομμάτων, του Βέλγου Χέρβιγκ Λερούζ και του Ισπανού Ραούλ Μαρτίνεθ Τουρέρο. Και τα δύο αυτά άρθρα αναφέρονται στο μεγάλο ζήτημα της δεξιάς στροφής που πραγματοποίησαν μετά το Δεύτερο  Παγκόσμιο Πόλεμο τα κομμουνιστικά κόμματα των χωρών τους και μαζί μ' αυτά και μια σειρά άλλα  σημαντικά σε ισχύ Κομμουνιστικά κόμματα (π.χ. της Ιταλίας και της Γαλλίας) τα οποία, σταδιακά, μετατράπηκαν σε ρεφορμιστικά κοινοβουλευτικά κόμματα στην υπηρεσία του καπιταλισμού και εκφυλίστηκαν ή διαλύθηκαν.

 
Κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου μέσω "ψηφιοποίησης"... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη δημοσιογράφο Πίκια Στεφανάκου στην "ΑΥΓΗ"(αναδημοσίευση)   
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 15:09

Δημοσιεύουμε κομμάτια το άρθρο στην 'alfavita' της Πίκιας Στεφανάκου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αυγή"

και το οποίο αναφέρεται σε ότι εννοεί ο τίτλος του. Δηλαδή την, με νόμο του σημερινού κράτους, κατάργηση του δικαιώματος των μαθητών του,  (του κράτους), να έχει το βιβλίο από το οποίο θα κάνει το μάθημά του ο κάθε μαθητής

χωρίς να το αγοράζει.

"Πάει και το δωρεάν σχολικό βιβλίο

29/12/2010 - 08:55

Στεφανάκου Π.

Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. 'Οταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι.'Έτσι δεν παραφράζαμε τα αρχικά του ΟΕΔΒ εμείς και τα παιδιά μας; Ε, λοιπόν, τα καταργεί η κυβέρνηση πάλι για... το καλό μας. Παραμονές Πρωτοχρονιάς το υπουργικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά.

 
Για τον Ρώσο ψευδοκομμουνιστή ηγέτη Ζιουγκάνοφ και τα έργα του. Δύο παλαιότερα άρθρα, που δεν έχουν χάσει την αξία τους! PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Νίκο Παπακωνσταντίνου   
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 14:21

Αντιπαλεύοντας το ρεβιζιονισμό, τη διγλωσσία, την υποκρισία...

Δύο παλαιότερα άρθρα, που δεν έχουν χάσει την αξία τους!

    Με την ευκαιρία της  σημερινής επικοινωνίας μου με την ιστοσελίδα, "Ελεύθερο Βήμα Πολιτών, www.sispirosi.gr.", βρίσκω την ευκαιρία να καταχωρήσω σ’ αυτήν  δύο παλαιότερα, αδημοσίευτα μέχρι σήμερα άρθρα μου, ένα από τα οποία γράφτηκε το 1998, ενώ το άλλο γράφτηκε μάλλον το 2004 (και λέω μάλλον, γιατί στο σωζόμενο αρχικό μου χειρόγραφο δεν υπήρχε ημερομηνία). Και τα δυο άρθρα αποτελούν καταγγελία της ρεβιζιονιστικής γραμμής που άλωσε εδώ και δεκαετίες το διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, οδηγώντας  σε μεγάλες συμφορές την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου.

 
Προς την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας, ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από εκπαιδευτικούς του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ (Γράφει ο συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος και δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑΣ)   
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 13:22
Αποτέλεσμα εικόνας για γραφω επιστολή

   Διαμαρτυρία από καθηγητές του Γυμνασίου Σκιάθου.
  Κύριε Διευθυντά,
  με δυσάρεστη έκπληξη, διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα σας (Κυριακή, 5/12/10) δημοσίευμα  με την υπογραφή της ρεπόρτερ σας Ελένης Χάνου, που αναφέρεται σε έλλειψη φιλολόγου από το Γυμνάσιο Σκιάθου. 
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο221222223224225226ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 221 από 226