αρχική σελίδα

Δημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
Οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στην ΑΘΗΝΑ έδωσαν την απάντηση στις απαγορεύσεις των εγχώριων λακέδων του ιμπεριαλισμού: Μέρκελ, είσαι ανεπιθύμητη! Έξω απ' την Ελλάδα οι ιμπεριαλιστές-ληστές και φονιάδες των λαών! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση ρεπορτάζ από την ιστοσελιδα "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ" (με εισαγωγικό σημείωμα της sispirosi.gr)   
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 00:27
  
    Από την αγωνιστική και συναγωνιστική μας ιστοσελίδα ΑΝΤΙΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ("Αντίσταση στις γειτονιές") αναδημοσιεύουμε σήμερα  ρεπορτάζ για τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα από κοινού, το απόγευμα της Πέμπτης 10-1-2019 οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ενάντια στην παρουσία της διαβόητης Μέρκελ στην Ελλάδα.
 
ΕΞΩ η Μέρκελ από την Ελλάδα! Ανεπιθύμητη στη χώρα μας η μέγαιρα του γερμανικού ιμπεριαλισμού! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Κοινή ανακοίνωση αριστερών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων.   
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 23:39
   Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιογραφίες της μέρκελ

   Η sispirosi.gr χαιρετίζει και προσυπογράφει την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανώσεις της πραγματικής, αντιιμπεριαλιστικής ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του τόπου μας ενάντια στην έλευση αύριο της αρχι-μέγαιρας του γερμανικού ιμπεριαλισμού, της διαβόητης κι ολότελα απαίσιας φράου Μέρκελ, στην Ελλάδα, όπου ξανάρχεται για να δώσει τις εντολές της και τις ...ευλογίες στους ντόπιους πιστούς υποταχτικούς της.
 Καλούμε και μεις με τη σειρά μας, κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε συνεπή δημοκράτη, κάθε αντιιμπεριαλιστή και προπάντων κάθε κομμουνιστή και αριστερό αγωνιστή να δώσει αύριο δυναμικό το αγωνιστικό του "παρών !" στις συγκεντρώσεις που από κοινού οργανώνουν οι οργανώσεις του Λαϊκού μας κινήματος.
 
Πολιτικά-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της ιστοσελίδας μας (2014-2016) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από φίλους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας (2014-2016)   
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 08:26

   Σχετική εικόνα 


    Με το ξεκίνημα του 2019 η ιστοσελίδα μας προχωρά αποφασιστικά στην αναδιάρθρωση της ύλης της παλαιότερων ετών, την οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018. Έτσι, σας παρουσιάζουμε σήμερα σε ενιαία συλλογή τα πολιτικο-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της sispirosi.gr, που είχαμε δημοσιεύσει κατά καιρούς στα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στη διάρκεια των ετών 2014-2016.

 
Γιάννης Ρίτσος: Ρωμιοσύνη (Ένα αθάνατο ποιητικό έργο για το μεγαλείο και το δράμα του αγωνιζόμενου Ελληνικού Λαού) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του κορυφαίου Νεοέλληνα ποιητή ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ (έργου γραμμένου το 1946)   
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 16:46

Αποτέλεσμα εικόνας για ριτσος ρωμιοσύνη

 

 

   Επαναφέρουμε σήμερα στην πρώτη σελίδα της sispirosi.gr μετά από παράκληση πολλών φίλων αναγνωστών μας,την αναδημοσίευση  του εμβληματικού ποιητικού έργου του Γιάννη Ρίτσου,  της "Ρωμιοσύνης" .

    Το πρωτοδημοσιεύσαμε πέρσι στις 28 του Οκτώβρη, με αφορμή τον τιμητικό γιορτασμό της μέρας που ξεκίνησε η αντιφασιστική εποποία του Λαού μας, ο τιτάνιος αγώνας κι οι αμέτρητες θυσίες του για τη Λευτεριά, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Δίκιο και την Κοινωνική Προκοπή του τόπoυ μας.

   Η sispirosi.gr θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό και για το ξεκίνημα του νέου χρόνου από την αναδημοσίευση ενός τόσο σπουδαίου ποιητικού έργου σε τούτες εδώ τις στήλες. Ενός έργου που αποτελεί διαχρονικά φάρο και πυξίδα των αγώνων μας.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 224