αρχική σελίδα

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ THΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (Μέρος πρώτο - συγκεντρωτική ηλεκτρονική έκδοση) PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας .   
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 10:25
Ινστιτούτο Μαρξιστικών-Λενινιστικών Μελετών
της Κεντρικής Επιτροπής
του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας (Κ.Ε.Α.)   

(Partia e Punës e Shqipërisë)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
(τόμος 1ος, τεύχος πρώτο, ως το 1943)

Μετάφραση από τα Γαλλικά: Νίκος Παπακωνσταντίνου

     Το πρώτο μέρος της επανέκδοσης ενός ιστορικού ντοκουμέντου του βαλκανικού και του παγκόσμιου επαναστατικού-κομμουνιστικού κινήματος, στη διάθεση των αναγνωστών μας με μορφή πλέον ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού  πρώτου τεύχους!
 
Nα δικαιωθεί άμεσα ο συναγωνιστής μας , εκλεκτός δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ. Να δικαιωθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΙΑ". PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου, Γιάννη Γκιόκα και Γιώργο Λαμπρούλη ( O πρόλογος και ο επίλογος του δημοσιεύματος γράφτηκε από τη Συντακτική μας Επιτροπής)   
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 08:41
     Αποτέλεσμα εικόνας για Θανασης Βογιατζής
     Στο χτεσινό Τύπο δημοσιεύτηκε η Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ,  Κώστας Στεργίου, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης, σχετικά με την προκλητικότατη άρνηση της "εργοδοσίας" της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" του Βόλου να εφαρμόσει την υπάρχουσα δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει το δημοσιογράφο (συναγωνιστή μας και εκλεκτό εργάτη της πένας στη Μαγνησία) ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ κι όλους τους άλλους εργαζόμενους που απολύθηκαν, επειδή  αρνήθηκαν περήφανα το 2011 να συνυπογράψουν σαν ραγιάδες το πετσόκομμα των αποδοχών τους.
 
Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη! Συσπείρωση και αγώνας για το δίκιο, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας. (Kάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση!) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (με επίλογο-επισήμανση της ιστοσελίδας μας)   
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 09:21
    Κι αλήθεια, σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ποιότητα  ζωής των πυροσβεστών και  η υπόθεση της δασοπροστασίας στη Σκιάθο του 2017;   (Ερωτήματα και επισημάνσεις  της ιστοσελίδας μας)

   To KKE με τετρασέλιδο φυλλάδιο που εξέδωσε και ήδη κυκλοφορεί απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής λαϊκής συσπείρωσης στους ανθρώπους που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και περνάνε ένα δύσκολο καλοκαίρι, ευρισκόμενοι  διαρκώς σε επιφυλακή για την πρόληψη των πυρκαγιών, για τη διάσωση του δασικού πλούτου, των υποδομών, της ίδιας της ζωής του Λαού μας που κινδυνεύει σε περίπτωση πύρινης λαίλαπας.
     Η sispirosi.gr αναδημοσιεύει το κείμενο του φυλλαδίου από τη σελίδα 10 του χτεσινού Κυριακάτικου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, και καλεί με τη σειρά της στον κοινό αγώνα τους πυροσβέστες και όλο τον εργαζόμενο λαό μας. Πρόκειται για τα πιο στοιχειώδη και απολύτως δίκαια αιτήματα μιας κατηγορίας ανθρώπων που επιτελούν με αυτοθυσία ένα πραγματικό λειτούργημα στις πλέον αντίξοες σημερινές κοινωνικοπολιτικές μας συνθήκες.
 
26o αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στα Γιάννενα και ομιλία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας» PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα   
Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 09:15

  
«Ένας αιώνας αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»,
    Από χτες 8 του Ιούλη 2017, πραγματοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων  (αλλά και στο παρακείμενο Καλπάκι, του διαβόητου εκείνου "Πειθαρχικού Ουλαμού" στρατιωτών, έναν χώρο που συνδέεται άμεσα με την ηρωική ιστορία του Κομμουνιστικού μας Κινήματος, με τα μαρτύρια που τράβηξαν στο Μεσοπόλεμο από το αστικοτσιφλικάδικο ελληνικό καθεστώς οι πρωτοπόροι Κομμουνιστές Νεολαίοι της Ομοσπονδίας των Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ελλάδας - της ΟΚΝΕ-) το 26o αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ. Πρόκειται σαφώς για μια κορυφαία εκδήλωση του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, βήμα έκφρασης της πρωτοπόρας νεολαίας της εργατικής τάξης και του Λαού μας.
   Η www.sispirosi.gr αναδημοσιεύει σήμερα την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, που έγινε χτες το απόγευμα στο αντιιμπεριαλιστικό νεολαιίστικο διήμερο:
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 219